LOADING

Type to search

PayPal köper iZettle

PayPal köper iZettle

Share

Det är PayPal som själva går ut med nyheten om att de köper iZettle. Prislappen ligger på 19 miljarder kronor och affären väntas bli klar under det tredje kvartalet.

iZettle hade tidigare planer på att notera sig på Stockholmsbörsen under 2018, men det är frågan vad som händer med det nu.

”Kombinationen av Izettle och Paypal kommer att ge enorma fördelar för våra användare som får tillgång till ett ännu bredare sortiment av verktyg för att hjälpa dem att ta betalt, sälja smartare och växa”, säger Jacob de Geer, VD för PayPal i ett pressmeddelande.

Jacob de Geer ska fortsätta att leda iZettle även framöver.

På senare år har iZettle breddat sin verksamhet till bland annat företagslån och nu senast under våren också en e-handelsplattform. Ursprungskonceptet är annars en mobil kortläsare, som ska hjälpa små butiker att kunna ta emot kortbetalningar.

Det återstår att se vad denna affären för med sig, men det kan nog vara en bra investering av PayPal. Men betalningar via telefon osv. lär ju inte minska i populäritet i framtiden direkt. Blir helt klart spännande att fortsätta följa denna utveckling!

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *