LOADING

Type to search

Dyrare Kinapaket har börjat gälla

Tags: ,

Dyrare Kinapaket har börjat gälla

Share

Sedan igår den 1:a mars 2018 har Postnords nya administrationsavgifter, samt moms för alla paket som kommer från utländska nätbutiker börjat gälla. Många har ju handlat dessa Kinapaket från sajter såsom Wish, Alibaba och Aliexpress.

För varor som kommer från Kina och andra länder utanför EU och har ett värde under 1 500 kronor, kommer administrationsavgiften att bli 75 kronor. På detta tillkommer sedan moms för varan. Kostar varan istället över 1 500 kronor blir administrationsavgiften 125 kronor.

Räkna med att detta kommer att göra att folk kommer att handla mycket mindre av dessa Kinapaket. Postnord hanterar runt 600 000 Kinapaket på terminalen på Arlanda.

Skatten på varorna är oftast 25 procent, men den varierar en hel del också. Vissa köp måste man även betala tull för. Tullverket har skapat en tjänst där man kan knappra in värden på sina paket och få reda på hur dyra de blir i slutändan. Besök deras tjänst här.

Som jag sagt innan tror jag verkligen att detta kommer att göra att paketen från Kina kommer minska väldigt mycket i omfattning. Dock har jag hört att t.ex. sajten Wish även finns i fler länder i Europa. Där skulle denna handel mycket väl kunna fortsätta istället. De länderna är då med i EU också och påverkas inte just av dessa nya regler för avgifter.

Fortsättning på denna följetång följer, men det ska bli mycket intressant att se hur det utvecklar sig.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *