LOADING

Type to search

Lånekoll – en app för allt det där tråkiga

Tags:

Lånekoll – en app för allt det där tråkiga

Share

Svenskar har tretusen miljarder kronor i bolån och den siffran stiger hela tiden. Just nu är räntorna låga, men de flesta bedömare är överens om att de snart kommer att stiga, vilket ställer högre krav på låntagarnas privatekonomi, men också ökar chansen att spara pengar för den som lägger lite energi på att regelbundet se över sina lån.

Låneförmedlaren Consectors affärsidé är att förhandla fram bästa möjliga lånevillkor för sina kunder, men med deras nya app Lånekoll är tanken att du som låntagare ska kunna bli mer delaktig i det arbetet.

I Lånekoll-appen får du – som namnet antyder – koll på dina lån, eftersom appen automatiskt samlar alla krediter från samtliga banker, såväl bolån som privatlån. Den jobbar både med diagram och tabeller, vilket ökar översiktligheten. Tanken är att man genom att ladda ner appen och logga in med bank-id på ett tydligt sätt ska kunna se vilka lån man har, hur mycket man betalar för dem och, inte minst, vilka möjligheter som finns att få ner sina räntor.

Tydligheten i appen är också dess svaghet. Genom att fokusera på lån och till skillnad från
huvudkonkurrenten Tink helt bortse från sparande och utgiftskontroll går man miste om den privatekonomiska helheten. Samtidigt kan man invända att detta gör Lånekoll mer översiktlig och lättanvänd.

Ett större problem är att många av de tidiga användarna verkar ha problem med att få appen att kommunicera med bankerna. Appen står och ”tuggar” istället för att ladda ner lånen till appen, men har man väl fått det att fungera är det inga problem. Förhoppningsvis är det här buggar som växer bort med tiden och i väntan på det kan man få bra service från Consectors kundtjänst som hjälper till både via telefon, e-post och chat.

Den som är nyfiken kan ladda ner appen gratis hos Itunes och Google Play, och göra en egen bedömning.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *