LOADING

Type to search

ID Protection från F Secure- en medelmåtta

ID Protection från F Secure- en medelmåtta

Share

F Secure har en produkt, som kallas för ID Protection i sin serie av produkter. Den hjälper dig att skydda din identitet online. Dels genom att scanna mailadresser gentemot attacker mot dina personuppgifter samt att den är en lösenordshanterare där du kan lagra dina lösenord för enkel och säker åtkomst.

Om vi börjar med e-postövervakaren så kan man lägga in upp til tio e-postadresser, som den löpande scannar och ser om dina personuppgifter finns med i en dataläcka. Skulle det vara så får du smarta tips av programmet på hur detta kan påverka dig och vad du kan göra åt saken. Det känns ju ganska svårt att som recensent testa detta och veta om det verkligen funkar eller inte. Man har ju inte svaret själv direkt utan får ju bara förlita sig till att programmet berättar hur det är. Det är också svårt att testa hur bra det funkar. Men jag kan konstatera att det är ett smart sätt att bli lite mer medveten kring detta.

När jag lagt in några av mina adresser får jag fram att en av mina adresser är utsatt för Scraped Gratar Profiles, vilket är en låg säkerhetsvarning och innebär att jag ska vara uppmärksam på oväntade samtal eller meddelanden, som ber om mina personuppgifter, så kallat nätfiske. Egentligen skulle de nog kunna ge de flesta mailadresser denna varning idag tänker jag.

Detta program innehåller även en lösenordshanterare, och denna typ av program har vi tidigare tipsat er om här på Teknikfreak. Jag har använt några andra tidigare och skulle nog säga att denna funkar ungefär som övriga, varken mer eller mindre. Man kan ställa in hur pass komplicerat lösenord man vill ha genom att ange antal tecken, samt vilka som får förekomma. Det går även att lägga in sina kreditkortsuppgifter, som positioner som sparas. Allting skyddas sedan av ett huvudlösenord, som man ska ange varje gång man går in i programmet.

F-Secure uppger även att de kontinuerligt uppdaterar sig kring om tjänster du använder utsätts för dataintrång. Då får du även tips på hur du kan återhämta dig från dessa på bästa sätt. Verkar ju helt klart smart kan jag tycka! Men rent generellt är det ju rekommenderat att man ska ha unika lösenord för alla olika tjänster man använder. Detta hjälper dessutom detta program dig att komma ihåg, samt att det visar hur starka alla dina lösenord är.

För att få alla dessa typer av skydd, som detta program erbjuder kostar det 299:- per år om man ska få detta tillgängligt på fem enheter. Behöver man tio enheter kostar det 399:- per år. Att komma upp i fem enheter är inte speciellt svårt om du tänker att du kör via din telefon, någon dator hemma, en på jobbet och kanske lite annat. Speciellt om man är flera personer som ska dela på detta. Då finns det inget familjeabonnemang eller liknande. Pengarna som tjänsterna kostar känns ganska ok i sammanhanget.

Gränssnittet i programmet är helt ok, men sticker väl inte ut sådär supermycket, om man ska vara ärlig. Tycker det kan känns lite stelt i sin utformning, även om detta såklart inte är någon app, som ska vara hur underhållande som helst i sammanhanget.

Sammanfattningsvis är detta ett program, som klarar det som förväntas utav ett sånt här program. Dock sticker det inte ut, som den bästa lösenordshanteraren jag använt och skulle rekommendera till alla. Betyget på ID Protection från F Secure landar därför kring medel.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *