LOADING

Type to search

Skapa säkert lösenord med lösenordsprogram

Skapa säkert lösenord med lösenordsprogram

Share

Säkerheten på nätet blir allt viktigare och hur många gånger har man inte hört att man borde skapa ett säkrare lösenord och helst ha olika för alla tjänster man har. Hackerattacker mot sidor är ganska vanligt idag och då kan de mycket väl utläsa ditt lösenord i klartext. Detta är kanske inte alltid så farligt, om de skulle komma åt ditt lösenord, på en sida där du inte delat med dig av så mycket information. Problemet är ofta att man har valt samma lösenord även till sin mail, Facebook och annat viktigt innehåll. Då kan det såklart hamna i ett helt annat läge och massa av dina skyddade uppgifter blir tillgängliga och kan utnyttjas.

Teknikfreak har tidigare publicerat inlägg kring hur det går till när någon kapar din e-postadress och hur man skapar ett säkert lösenord

Jag kände att jag behövde ta itu med detta problem och bestämde mig för att testa ett så kallat lösenordsprogram. Mitt val föll på 1Password och jag känner mig nöjd med valet. Man kan testa programmet fritt i 30dagar, men måste sedan betala 2.99USD/månad för ett privatkonto för en person. Det går även att välja ett familjeabonnemang för 5 personer för 4.99USD/månad. Lösningar för företag finns också tillgängliga.

Jag tycker det är smidigt att jag kan komma åt mina lösenord vare sig jag kör min telefon, surfplatta eller dator. För att logga in på en ny enhet behöver man förutom användarnamn och lösenord även en nyckel.

Man kan sedan enkelt be programmet att skapa ett lösenord åt dig och även ställa in hur många tecken det ska ha, om det ska vara med siffror, specialtecken m.m. Sen sparar man detta enkelt som en post och kommer åt det smidigt överallt. Programmet kan även själv känna igen tjänsters uppgifter, som du sparat och fråga om de ska användas. En annan bra sak är att man även kan lägga in andra viktiga uppgifter man vill spara, pinkod för kreditkort, lösenord för wifi m.m.

För att komma åt uppgifterna man har sparat måste man ange ett huvudlösenord, som är det enda lösenord man behöver komma ihåg varje gång man vill logga in. Resterande lösenord löser programmet åt dig.

Kan varmt rekommendera er att skaffa ett lösenordsprogram! Dels för att det är mycket säkrare än att komma på lösenorden själv, men även för att man får bättre struktur och ordning på alla sina lösenord och annan viktig information man vill spara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *