LOADING

Type to search

Hur funkar Soundcloud?

Hur funkar Soundcloud?

Share

Idag finns det gott om streamingtjänster för att lyssna på musik. Spotify är fortfarande ganska dominant på marknaden. Men många har även upptäckt tjänster såsom Apple Music och Tidal. En svensk musiktjänst som kan vara bra för osignade artister att vända sig till är Soundcloud.

Namnet Soundcloud är en kombination av musik och datormoln. Alltså musik du kan lagra i molnet. Musiken på denna tjänst kommer allra mest ifrån okända artister, som vill nå ut till en publik. Men det finns även en hel del etablerade artister också. De etablerade artisterna erbjuder då ofta ljudklipp eller experimentella låtar, som du inte kan hitta någon annanstans än hos Soundcloud.

Soundcloud grundades av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss. Ljung var ljuddesigner och Wahlforrs elektronisk musik-artist. Man startade 2007 och hade då sitt kontor i Stockholm. Senare flyttade man till Berlin för att hitta en musikscen, som ligger mer centralt i Europa.

På denna musiktjänst går det även att ta del av podcasts och föreläsningar i videoformat. Bara för att nämna några grejer av allt som finns där.

Soundcloud är gratis att använda, men trots det spelas det inte upp någon reklam mellan ljudklippen. Finansiering får man genom proffskonton för artister, som vill kunna ladda upp mer än fyra timmar musik.

En smidig grej när man delar klipp från Soundcloud är att man kan kommentera ljudet vid en exakt position i klippet. Ljuden visas också i vågform. När man spelar in ljud i datorn är det ju just precis så man ser sitt klipp. Det är helt klart en läcker effekt att man tagit tillvara detta!

Sugen på att börja använda tjänsten? Då föreslår vi att du besöker deras hemsida och registrerar dig. Soundcloud finns sedan att använda på dator, surfplatta eller i telefonen. Bara att välja och vraka.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *