LOADING

Type to search

iOS 11.3 och TV OS 11.3 kommer ge stöd för Airplay 2.0

iOS 11.3 och TV OS 11.3 kommer ge stöd för Airplay 2.0

Share

Airplay 2.0 är en uppdatering för Apples teknik för att strömma film och musik trådlöst. I den nya versionen kommer man att kunna skicka den här strömningen till fler än en enhet på en gång. En uppdatering som är mycket efterlängtad för många!

Nu visar det sig att i en kommande version 11.3 av TV OS kommer Apple TV att få stöd för Airplay 2.0. TV OS 11.3 har nyss skickats ut i en första förhandsversion till registrerade utvecklare och andra betatestare. Med Airplay 2.0 i Apple TV kommer man t.ex. att kunna spela upp film och musik på flera Apple TV:s samtidigt. Dessutom ska det inte ta lika lång tid som nu innan kopplingen kommer igång mellan enheterna.

För att kunna använda Airplay 2.0 med iPhone och iPad krävs det att man kör iOS 11.3, som beräknas släppas någon gång under våren. Det gäller även TV OS 11.3.

Apples nya smarta högtalare Homepod kommer i en senare uppdatering också få stöd för Airplay 2.0. Högtalaren släpps idag för förbeställning i USA, Storbritannien och Australien. Det är fortfarande inte klart när den kommer till Sverige.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *