LOADING

Type to search

Nya saker på gång i Spotify

Nya saker på gång i Spotify

Share

Spotify har nyligen lanserats på börsen, men trots det ligger man inte på latsidan. Nästa vecka kommer man nämligen att ha ett event, skriver den amerikanska nyhetssajten The Verge. På eventet ska man presentera ändringar i mobilappen. Man vet inte exakt vad som ska ändras, mer än att en av grejerna blir en egenutvecklad röststyrningstjänst. Med den röststyrningen kommer man att kunna navigera snabbare i appen och det känns ju mycket välkommet, kan jag tycka.

Man har även arbetat med gratistjänsten för att få den enklare att använda, framförallt i mobilen.

Nyhetssajten Variety skriver också att Carl Chery från Apple Music, kommer rekryteras till Spotify. Chery har på Apple Music varit ansvarig för deras hip hop-programmering. Han har skapat populära spellistor och även fixat exklusiva releaser åt tjänsten.

Om man jämför antalet betalande prenumeranter mellan Spotify och Apple Music, så hade Spotify dubbelt så många i slutet av 2017. Antalet var då 71 miljoner som betalade för Spotify. Enligt Spotifys VD Daniel Ek prioriterar de tillväxt framför vinst, för att svara upp mot konkurrensen från Apple Music.

Det ska bli spännande att se vad Spotify kommer att presentera nästa vecka. Konkurrensen som är mellan dessa musiktjänster gynnar helt klart oss användare, så vi har egentligen ingenting att klaga på. På sikt brukar det ju alltid vara så att den starkaste klarar sig bäst, så vi får se hur det utvecklar sig framöver.

Sugen på att köpa aktier i Spotify? Jag hade nog inte gjort det om man vill göra en snabb bra affär, som lönar sig bara över en kort tid. På längre sikt kanske det dock kan vara mer intressant.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *