LOADING

Type to search

Nu lanseras IGTV- ny videoplattform på Instagram

Nu lanseras IGTV- ny videoplattform på Instagram

Share

Vad är IGTV?

Förkortningen IGTV står för Instagram TV och IGTV kan du komma åt genom att klicka i ikonen uppe i högra hörnet som ser ut som en TV med streck i. Det finns även en helt egen app för IGTV, där den största skillnaden är att man kan göra fler inställningar. IGTV fokuserar helt på det vertikala, mobiloptimerade formatet på videofilmerna.

Instagram vill helt enkelt locka oss att använda deras plattform när vi vill se längre videos också, eftersom detta ökat så mycket de senaste åren. Maxtiden för videos på IGTV är 10min, men verifierade och stora konton såsom kändisar, stora influencers stora företag m.fl kan ladda upp videos på uppemot 1h. Dock funkar detta enbart via webbläsare i datorn. Tanken längre fram är att det inte ska finnas någon gräns för hur långa videoklipp man kan ladda upp.

Hur startar jag min egen IGTV-kanal?

Vem som helst kan gå in och starta en egen kanal på IGTV. Gå in på IGTV, välj ”Inställningar” och sedan ”Starta kanal”. Dock går det bara starta en kanal per Instagramkonto. Om någon du redan följer startar en kanal på IGTV kommer du automatiskt börja följa den.

Vad tror ni om framtiden för IGTV?

Instagram har idag en billion användare, så visst kan det finnas chans att det blir många som använder deras TV-kanal också. Frågan är bara hur lång tid det tar att etablera sig och om folk vill använda detta istället för YouTube, som är så populärt idag. Filmer på YouTube läggs ju upp i horisontellt format och ska man ha upp sitt material på IGTV också måste man omarbeta det först. Kommer man vara beredd att lägga ner det arbetet?

Jag har väldigt svårt att se att de skulle konkurrera ut YouTube, men det är kanske inte tanken heller. Dock är det alltid spännande med nya satsningar, som man inte har sett förut. Instagram har ju lyckats otroligt bra med sin Stories, så varför skulle de inte lyckas med detta också. Det är bara att låta kampen börja!

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *