LOADING

Type to search

Dags för Black Friday igen

Dags för Black Friday igen

Share

På fredag den 29:e november, 2019 är det återigen dags för Black Friday. Även om Black Friday varar hela veckan lång är fredagen det ”riktiga” datumet som gäller. Om du får utskick från olika affärskedjor i vanliga fall, så kan du vara ganska säker på att de inte lär minska ju närmare vi kommer fredagen.

Historien bakom Black Friday är spännande och den har vi skrivit om tidigare här på Teknikfreak.

PostNord gjorde en undersökning av vår shopping under Black Friday 2018. Den visar att var tredje svensk handlade under denna dag. Totalt handlade vi för 6,7 miljader kronor. De som handlade under denna dag shoppade då för i genomsnitt 2 635kronor per person. Helt sjuka summor!

Av de som spenderade sina pengar under Black Friday gjorde 54% av dem det enbart på nätet. Varorna som var mest populära var kläder, hemelektronik och skönhet/hälsa.

Med denna statistik i åtanke kan man ju förstå att det är en väldigt viktig dag eller period för många handlare. De som inte är med på detta riskerar att halka efter rejält i omsättning.

Risken att man kan bli lurad under Black Friday är ganska stor, eftersom många väljer att höja sina priser precis innan för att det ska se ut som att procentrabatten är så stor som möjligt. Tips för att undvika falla i denna fälla har vi också bjudit er på tidigare.

2 Comments

 1. sigurd89 13 maj, 2020

  Grymt tänkvärd läsning

  Svara
  1. Daniel Henningsson 13 maj, 2020

   Tack, kul att du gillade den! 🙂

   Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *