LOADING

Type to search

Så lyckas du som onlineföretagare

Så lyckas du som onlineföretagare

Share

Lilian Druve jobbade inom en bransch där hon märkte att offline-försäljningen minskade och då sökte hon sig som många andra till internet för att lära sig olika marknadsföringsstrategier där och på den vägen är det. Här delar hon med sig av sina bästa tips för dig som vill jobba mer online med försäljning och marknadsföring.

Lilian menar att fördelarna för henne med att jobba via nätet har visat sig vara att hon sparar tid vad gäller tidigare lång restid till kunder och event. 

– Jag kan också styra min tid bättre då jag kan styra försäljning bort från mej själv till olika inspelade eller på annat sätt färdigställda kanaler som kan ses av kunden oavsett tid och avstånd. Dessutom är det även en stor fördel att hon kan bo varsomhelst i världen, där det finns internetuppkoppling, och sköta sin verksamhet, tillägger hon.

Att planera sin tid rätt

Du behöver vara duktig på att hantera din tid så att du verkligen får saker gjorda. Det kan vara en stor utmaning om du jobbar hemifrån, anser Lilian. 

Du behöver också vara villig att lära nytt då online-världen ändrar sig hela tiden och vad som fungerade marknadsföringsmässigt förra halvåret kanske behöver ses över inför nästa halvår.

Att ha en förmåga att gå utanför sin komfortzon är ett stort plus, enligt Lilians erfarenhet och ofta en nödvändighet för att lyckas inom vissa branscher online där du själv är varumärket; tänk facebook-lives och andra typer av inspelningar.

Vilka misstag ska man undvika för att nå framgång?

Att tro att man kan allt. Detta är en ny värld med nya utmaningar så se till att du investerar i dej själv och din utbildning. Beroende på vilken bransch du väljer så finns det online-kurser där du kan lära dig grunderna vad gäller det mesta inom olika internetverksamheter.

Fundera på vilken bransch du vill ge dig in i. Det finns olika verksamheter du kan sköta online som affiliate-marknadsföring där du marknadsför andra företags produkter och tjänster, köp och sälj på Tradera eller Marketplace. 

Skapa ett ehandels-företag, bygga en blogg eller YouTube-kanal inom en specifik nisch, hjälpa andra med sociala medier. Om du googlar på att tjäna pengar online kommer det upp många olika förslag

När du bestämt dig för vilken bransch du vill ge dig in i och tagit reda på det du behöver veta, gärna genom en kurs. så hitta någon som redan lyckats med det du vill åstadkomma och be att få tips på hur du bör gå tillväga för att smidigast ta dig mot ditt mål, avslutar Lilian Druve, entusiastiskt.

Av Nina Jansdotter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *