LOADING

Type to search

Svensk succéstartup tar in 65 miljoner för digitalisera Europa

Svensk succéstartup tar in 65 miljoner för digitalisera Europa

Share

På knappt 3 år har GetAccept vuxit från 0 till 80 personer. Nu ska det marknadsledande företaget växa ännu mer. Som en del i den kraftiga expansionen tar GetAccept in 65 miljoner från en kapitalrunda ledd av DN Capital med säten i London och Silicon Valley.

Malmö, SE – Juli 11, 2019 – GetAccept meddelade idag att företaget tagit in en serie A-finansiering om 65 miljoner kronor för att skala upp både sin försäljning och marknadsföring. Finansieringsrundan leddes av DN Capital, med deltagare från BootstrapLabs, Y Combinator och ett flertal av Spotifys tidiga investerare. Bolaget meddelar också att tidigare CMO för Slack och Zendesk, Bill Macaitis, kommer att ingå i bolagets styrelse. Den här rundan gör att GetAccepts totala finansiering uppgår till 85 miljoner kronor.

Sedan starten 2016 har det svenska Y Combinator-bolaget, GetAccept, tredubblat sin omsättning varje år och framgångarna tycks inte stagnera. 150 medarbetare är siktet hos GetAccept inställt på, vilket är en ökning med 110 nya medarbetare. Till sin hjälp har GetAccept DN Capital, Bootstrap och framstående affärsänglar såsom Spotifys första ängel och före detta CFO, som går in med 65 miljoner SEK för att möjliggöra den stora expansionen.

“Det har varit en omvälvande vinter med många givande möten med många olika intressenter som sett en stor potential i oss då vi, trots vår snabba tillväxt, är lönsamma och faktisk är de enda inom vår bransch som är lönsamma.”, säger Samir Smajic, VD på GetAccept

Genom att nyttja den senaste tekniken inom machine learning och AI, analyserar GetAccept tusentals erbjudanden varje dag för att kunna ge säljteam personliga råd om hur man stänger erbjudanden. GetAccept integreras smidigt i ett företags pipeline genom tekniska partnerskap med dagens mest populära CRM- och automationsplattformar, inklusive Salesforce, HubSpot, Microsoft Dynamics 365 och fler.

“Att göra affärer har blivit allt svårare eftersom köpare nu får det mesta av sin information online”, säger Thomas Rubens, Partner på DN Capital. “Detta har lett till en kraftig ökning av tappad och uppskjuten försäljning på grund av bristen av det personliga mötet där man kan förse den potentiella kunden med svar och information. GetAccept såg detta växande problem i ett tidigt stadie och byggde en plattform i världsklass för hantering av dokumentflöden och engagemang genom hela försäljningscykeln. Vi är oerhört glada över att få ha det här företaget i vår portfölj och för att få vara en del i deras fortsatta tillväxt och framgång.”

Företaget tredubblade sin omsättning år 2018 och knöt flera nya kunder, inklusive ledande företag som Samsung, Stanley och Siemens, till sig. GetAccept utvidgade också sin globala närvaro genom att öppna nya kontor i Norge, Danmark och Frankrike. GetAccept har sedan tidigare kontor i USA. GetAccept presenterades även som ett ledande verktyg av G2 Crowd inom fyra kategorier (sales enablement, e-signatur, kontraktshantering och avtalsverktyg) och två hos Gartner Peer Insights (e-signatur och digital innehållshantering för försäljning) det senaste året.

Det sker en kraftig expansion inom behovet av E-signering och säljautomatisering över hela världen och för att kunna möta den mognad som företagen nu visar, krävs det en ökning av både medarbetare och en större spridning över världen. I och med den tilltagande digitaliseringen har även ett behov av en nytänkande leverantör, som GetAccept, som tar hand om hela processen fram till signering ökat.  

“Vi ser en stor öppning på marknaden och måste agera i den och möta den efterfrågan som finns. GetAccept är så mycket mer än bara ett esigneringsverktyg och därför har vi strategiskt valt att öppna lokala kontor på flera ställen runt om i Europa under 2019 för att säkerställa vår position som marknadsledande och unika inom vår genre”, berättar Samir Smajic.

Fakta, GetAccept:

Företaget har utvecklat en tjänst som förändrar hur en säljare kan leverera säljdokument för Elektronisk signering. Genom att bygga in avancerad dokumentspårning, live-chatt samt videofunktionalitet i alla säljdokument ökas engagemanget från alla parterna och det blir enklare att komma till ett avslut.

GetAccept är ett SaaS-bolag (Software as a Service) vars mål och livsuppgift består av att förenkla köpprocessen för företag. Detta gör man genom att förändra hur köpare och säljare kommunicerar och signerar digitala dokument och avtal. GetAccept antogs till en av de mest prestigefyllda företagsacceleratorerna; Y Combinator i Silicon Valley, Kalifornien, tack vare sin nytänkande och lösningsorienterade produkt. Idag finns GetAccept med kunder i över 40 länder samt med kontor och partners i San Francisco, Frankrike, Stockholm och Malmö. 

Fakta, DN Capital:

DN Capital är ett globalt, early-stage, riskkapitalföretag som består av ett erfaret team med en passion kring teknik och exceptionella entreprenörer. DN Capital grundades 2000 av Nenad Marovac och Steve Schlenker. DN Capital är i dagsläget ett av Europas starkast etablerade VC-fonder. Med bas i London, Berlin och San Francisco, fokuserar DN Capital på Startups och Serie A-möjligheter i Europa och Nordamerika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *