LOADING

Type to search

Shortcut- en mycket cool nyhet i iOS 12

Tags: , , , ,

Shortcut- en mycket cool nyhet i iOS 12

Share

I måndags släpptes den skarpa versionen av iOS 12. Den här gången har Apple lagt extra mycket fokus på att åtgärda buggfixar och att snabba upp, så att man ska uppleva att enheten faktiskt blir snabbare än tidigare efter uppdateringen.

En av alla trevliga nyheter i iOS 12 är att appen Shortcuts (Genvägar) nu finns i en skarp version. Man måste ladda ner appen separat från Appstore, när du har uppdaterat till iOS 12. Här finns det verkligen stor potential att skapa massa egna trevliga automatiserade processer av saker du göra ofta.

T.ex. skulle du kunna skapa ett skript som skickar ett sms till en vän och meddelar din nuvarande batteristatus. Varför man nu skulle vilja det, men det var bara ett exempel. Detta kan du sedan enkelt köra genom en smidig genväg, som du lägger in i den widget, som du kan komma åt smidigt från din hemskärm, genom att svepa åt vänster. Ett alternativ kan istället vara att anropa Siri genom ett ord som du själv ställer in.

Många har nu blivit inspirerade att skapa massa egna häftiga skript i Shortcut, så om du tittar runt på nätet kan du hitta mycket inspiration.

Det har även bildats en svensk Facebook-grupp där man kan diskutera och ge tips om sina egna skripts i Shortcut. Gå gärna med där! https://www.facebook.com/groups/302803740449508/

Räkna med att detta kommer att utvecklas ännu mer framöver och att möjligheterna kommer bli ännu större. Fler appar kommer säkert öppna upp för att man ska kunna utföra fler funktioner direkt i Shortcuts. Positivt att Siri nu är mer öppet för andra appar ska kunna anropa det med sina egna funktioner. Vi går en spännande framtid till mötes!

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *