LOADING

Type to search

Lansering av Best Of Home

Lansering av Best Of Home

Share

Denna veckan lanserar Mikael Johansson och kollegan Johan Lethin sajten Best Of Home, som egentligen är en idé som funnits relativt länge hos dem då de båda brinner för smarta hem och hemautomation. I dagens samhälle så är det stressigt och man vill samtidigt tänka på miljön. Dessa produkter slår på båda världarna, inleder Mikael. Du har bekvämligheten att automatisera många delar i ditt hushåll eller arbetsplats. Samtidigt som att elförbrukningen blir mindre då du skipper ha vissa elektriska apparater igång hela tiden.

Det är kul också, menar han. Många av de produkterna som de säljer är just sådana där du slipper ha bryggor, så kallade hubbar, det möjliggör att du kan bygga ditt egna system helt själv. Smarta hem är framtiden. I dagens samhälle har man ett behov av lösningar som löser många problem, Om man till exempel glömmer låsa sin ytterdörr eller glömmer nycklarna på arbetsplatsen så skall man inte vara orolig att dörren inte går att låsa eller låsas upp.

-Samtidigt som att man kan reglera hela sitt hus med temperatur, belysning, underhållning, ja möjligheterna är oändliga. Det är bara fantasin som sätter gränser. Titta bara på nyare bilar som har funktioner i form av appar i mobilen och keyless funktioner. Vi vill göra hushållen mer smarta och bekväma, säger Mikael.

Hur det började

Temat kom sig egentligen i att han personligen gillar att “uppfinna” lite saker och göra det lite enklare i sin vardag. Mikael älskar samtidigt problemlösning. Ser han en utmaning så tar han den.

Jag har testat en mängd olika smarta lösningar och alltid fascinerats av sensorer och olika automatiska delar som man kan se i vanliga vardagen. Så tanken att faktiskt kunna dela med mig av min entusiasm var relativt stor. Så tillsammans med min barndomsvän så startade vi nu denna webbutik som är i första version.

I Sverige är vi alla lite nyfikna på ny teknik, har han upptäckt. En form av smarta hem har egentligen alltid funnits i form av klockströmbrytare, dimrar och belysning som tänds och släcks med rörelse eller skymningssensorer. Tekniken går som sagt framåt. Just smarta hem och hemautomation är så mycket mer än bara schemaläggning, fortsätter han.

Du kan koppla ihop olika enheter och skapa dina egna kopplingar. Som ett exempel så kan du enkelt seriekoppla en infravärmare som bara startas i en viss intervall om man öppnar sin altandörr. Och då är det inte bara rörelsesensorer som man kan koppla ihop på det schemat. Och att kunna styra allt ifrån mobilen är en teknik som bara kommer gå framåt. Jag har personligen inte sett mycket av detta i våra svenska hem.

Hur snabbt går utvecklingen och vad tror du om framtiden inom nischen?

Utvecklingen går jättefort, det utvecklas nya funktioner hela tiden. Ett exempel är en av våra bryggor. Med den kan du koppla upp dig på över 8000+ vanliga IR apparater så som TV, A/C, gardiner med mera. Samt att den har stöd för flera tusen olika apparater och enheter som går på radiofrekvenser.

Mikael tror att våra liv kommer bli mer smarta med tanke på olika röstassistenter så som Google Home och Alexa. Som han även sa ovan så går även bilindustrin också till att bli mer smarta. Framtiden om “star wars” tema kommer bli verklighet för oss människor, att koppla upp sig och alltid ha full kontroll över sina liv är på stort intåg, avslutar han.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *