LOADING

Type to search

Tre lanserar e-sim i Sverige

Tags: ,

Tre lanserar e-sim i Sverige

Share

Operatören Tre lanserar nu ett så kallat e-sim. Istället för att använda ett vanligt simkort, som är ett plastkort som du sätter i mobilen, skannar man istället en qr-kod, som aktiverar det. De telefoner, som idag kan beställas med e-sim hos Tre är iPhone XR, iPhone XS samt iPhone XS Max.

En stor fördel för operatörerna med e-sim är att de slipper skicka ut tusentals simkort varje månad och får också mängder med frågor relaterade till det. Miljön lär också vinna på att det blir mindre plast och metall som kommer i omlopp pga. detta.

Alla iPhones som Apple har släppt under 2018 har stöd för e-sim och en vanlig plats för fysiskt kort. Du kommer därför kunna använda dessa telefoner med flera abonnemang samtidigt.

Vi får väl se när övriga operatörer hoppar på detta, men de bör också vara sugna. Detta känns ju helt klart mycket mer framtid än dagens tröga fysiska simkort. När flera operatörer hoppar på det bör det innebära att man kan byta till en ny operatör mycket smidigare än det går idag.

För att få tillgång till e-sim kontaktar du Tre och får sedan hem qr-koden för att komma igång med det hela. Men du måste alltså då ha någon av de allra senaste iPhone-modellerna som släppts under 2018.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *