LOADING

Type to search

Detta googlade vi på 2017

Detta googlade vi på 2017

Share

Google har återigen släppts sin rapport om vad vi har sökt efter under 2017. Man jämför vad som ökat mest sedan samma period som förra året.

Bland de mest trendande sökningarna finns den roterbara leksaken Fidget Spinner allra högst upp i topp. Den norska serien Skam ligger på andra plats och Martin Timell på tredje plats. Övriga #metoo-relaterade sökningar bland de tio främsta är Lotta Bromé och Fredrik Virtanen.

Martin Timell var den mest googlade personen följd av Bromé och Virtanen.

Det finns även en lista med de populäraste frågorna som börjar med ordet hur har sammanställts. Där är den allra populäraste frågan hur man gör slime. På tionde plats finns frågan om hur man blir rik.

Google har även gjort en lista på ”varför”-frågor och där är det många som googlar på varför vi firar olika kristna högtider. Påsken är allra intressantast följd av pingsten. Man undrar även över varför man ska rösta i kyrkovalet och t.ex. varför man får diabetes.

Det är alltid intressant att se sådan här statistik tycker jag! Det säger ganska mycket om hur vi människor tänker och vad det är för olika trender i samhället.

Christian Rudolf har dock publicerat en intressant artikel på Dagens Media. Där menar han att statistiken, som Google presenterat egentligen inte visar de mest googlade orden och fraserna. Istället är det de som ökar mest som visas.

Christian Rudolfs företag Top Dog i samarbete med Semrush har därför istället tagit fram den riktiga listan. På den listan är det Facebook som är etta. De följs sedan av Aftonbladet, Youtube, Blocket och Google.

Avståndet mellan Facebook och Aftonbladet i antal sökningar, ska vara väldigt stort enligt denna lista som Christian Rudolf skriver om.

Det är intressant att läsa om en sådan här jämförelse mot den statistik som Google släpper. Många tänker säkert inte på det utan sväljer det som presenteras. Var den helt exakta sanningen ligger går dock att diskutera hur länge som helst. Men det är alltid spännande att se det från lite olika vinklar, för att vidga sitt perspektiv.

Tags

Relaterade poster

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *