LOADING

Type to search

Vattenskål full med finesser, lyckas inte hela vägen

Vattenskål full med finesser, lyckas inte hela vägen

Share

Xiaomi nöjde sig inte enbart med att lansera en smart matskål i segmentet till våra husdjur, man gjorde även en smart vattenskål till våra fyrbenta vänner.

Installationen av denna produkt flyter även den på ganska smidigt. Det kan vara lite klurigt att veta exakt var alla delar ska sitta, men med hjälp av instruktionen går det bra. Att lägga in den i appen går mycket enkelt, såsom med deras övriga prylar, som finns tillgängliga att inkludera där.

När man är igång med vattenskålen går det få vattnet att pårla och det är ganska läckert och snyggt att titta på. Mina tre katter har dock svårt att fatta att man kan dricka ur den här skålen. De tittar skeptiskt på den och ignorerar den. Först efter någon vecka börjar de förstå grejen med den och börja använda den.

Att köra med en vattenskål, som är inkopplad med el och ska driva runt funktionen med att pårla, känns ganska fel i dessa tider, då vi ska försöka att spara in på elen så mycket som det bara går. Inte minst för att spara kostnader.

Vattenskålen består av mycket olika delar, som behöver bytas ganska snabbt och skapar mer problem än de ger. T.ex. måste filtret bytas med korta intervall och man får täta påminnelser om detta i appen. Självklart vlll tillverkaren att man ska byta med jämna mellanrum för att tjäna pengar på tillbehören.

Under vår testperiod med skålen får vi dessutom flera gånger problem med att pårlningsfunktionen för vattnet slutar att funka. Vi försöker felsöka den, men det är inte helt smidigt att förstå varför den inte funkar, trots att man testat fler olika saker, som borde lösa problemet. Helt plötsligt börjar den funka igen, utan att man förstår varför.

Vattenskålen har funktioner, som gör att den kan hantera vattnet till ditt husdjur på ett väldigt bra sätt. Pårlningsfuntionen gör att vattnet roterar för att öka syresättningen. Vattnet filtreras genom fyra olika lager, för att maximera renheten. Skålen rymmer upp till två liter, vilket motsvarar 4-7 dagars behov för en fullvuxen katt. Detta gör att man kan åka ifrån en katt några dagar och kanske slippa fylla på under tiden. Appen säger till när skålen är tom igen, vilket funkar bra.

Priset på denna produkt landar i nuläget på kring 900kr, vilket känns ganska dyrt. Speciellt med tanke på att man måste räkna med att få köpa till tillbehör, som behöver bytas med jämna mellanrum.

Sammanfattningsvis är det en smart pryl, som har flera bra och kloka funktioner, men som inte lyckas riktigt hela vägen. Den blir också ganska dyr att använda i längden, både vad gäller inköpskostnad, tillbehör som eldrift.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *