LOADING

Type to search

Solceller – från tråkig el till grön teknik och förnyelsebar energi

Solceller – från tråkig el till grön teknik och förnyelsebar energi

Share

Rukiya Ismail driver bolaget Solar Construction Renewable Energy Sweden, som installerar solceller. Företaget har sin bas i Malmö men verkar nationellt, tack vare sitt ambulerande team. Solcellerna installerar de både på kommersiella fastigheter men även villor. I framtiden drömmer Rukiya Ismail om att satsa internationellt , specifikt i Afrika, där hon vill pryda taken med solceller.

– Det är sjukt spännande att få vara en del av den här häftiga omställningen – skiftet från tråkig el till grön teknik och förnyelsebar energi, säger Rukiya Ismail energiskt.

Hon älskar verkligen solcellsbranschen men även hållbarhetsfrågor och har gjort det väldigt länge. För henne är hållbarhet företagets själ och identitet eller företagets moraliska kompass:

– Hållbarhet är mycket mer än ekologisk hållbarhet, förtydligar hon och lägger till: ”Vi försöker fokusera lika mycket på människans hållbarhet som på den ekologiska. Det går hand i hand.”

I dag vill i princip alla ha solceller och över 800 nya bolag har startat i branschen. Vad Rukiya Ismail hoppas på långsiktigt, är ett bättre regelverk. Att det ska bli större fokus på säkerhet och arbetsmiljöfrågor för montörerna, som är uppe på taken. Dessutom tycker hon att det är väldigt coolt att få vara med i och få vara en del av en relativt ny bransch. Då får hon möjligheten att lämna sitt avtryck, forma och påverka. 

– Det kanske låter klyschigt men jag tror att en bättre värld är möjlig och vill givetvis bidra till det.

Digitaliseringen hjälper dem att effektivisera processerna

För hennes företag har digitaliseringen varit A och O. Dels kommer de närmare sina kunder. Dels har de mer effektivare processer, bland annat eftersom de kan rekrytera digitalt. Men framför allt att alla dörrar öppnas upp både på nationell och internationell nivå.

– Med ett knapptryck bort kan jag ha ett digitalt möte med någon som exempelvis sitter uppe i Kiruna eller i Paris, säger Rukiya Ismail förtjust. Solceller är inte bara här i Sverige utan internationellt också.

Den långsiktiga visionen och drömmen är internationell, liksom hennes bakgrund. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *