LOADING

Type to search

Lovorda revolutionerar rekrytering – slår sig samman med ledande branschexperter

Lovorda revolutionerar rekrytering – slår sig samman med ledande branschexperter

Share

Lovorda optimerar nyttjandet av professionella nätverk och sammankopplar rätt personer med rätt arbetsgivare. Nu ansluter ledande branschaktörer för att förändra rekryteringsbranschen.

De bästa rekryteringarna kommer ofta från rekommendationer. Nätverken har en hög outnyttjad potential som varit svåra att nå på större skala. Lovordas lösning nyttjar nätverkens potential smartare och kopplar samman rätt person med rätt arbetsgivare.

– Nätverken är stora och värdefulla för såväl yrkesperson som arbetsgivare. Ett genomsnittsnätverk består av 611 personer och flera är ideala framtida anställda. Idag nyttjas bara en bråkdel av potentialen, säger branschveteranen Daniel Sonesson vd Lovorda, fd LinkedIn och Universum.

Idag blir kandidater jagade med irrelevanta jobberbjudanden. Det blir svårt att finna rätt arbetsgivare, kultur och möjlighet. Yrkespersoner vill kopplas samman med rätt erbjudanden och litar på sitt nätverk. Arbetsgivare vill identifiera de med rätt personlighet för deras organisation och prata timing och möjlighet istället för att fokusera på irrelevanta ansökningar.

Att jobba smartare med sina nätverk är framtiden. Att kopplas samman med rätt arbetsgivare skapar större trygghet för både yrkesperson och arbetsgivare. Lovorda skapar också möjligheten att få större insikter kring yrkespersoners personlighet och motivationer så att nätverken kan hanteras med högre kvalitet.

Talangbrist lockar investerare

Användartjänsten har varit öppen sedan i juni och i september lanserar Lovorda sin arbetsgivartjänst i Sverige som redan används av flera företagskunder. Då gör man gemensam sak med välrenommerade branschaktören Safemind samt branschveteranerna Torgil Lenning, grundare och VD för Potentialpark och Tommie Cau, fd Universum och Careereye.

– Svenska företag upplever talangbrist men missar ofta potentialen i sina egna nätverk. Lovorda erbjuder en effektiv lösning som skapar nya förutsättningar i att upptäcka och bli upptäckt av ideala framtida anställda. Detta kompletterar vårt erbjudande och därför investerar vi och bidrar till att lösa våra kunders problem, säger Daniel Hallqvist, grundare och vd Safemind och medgrundare av rekryteringsverktyget Ponty.

Även Torgil Lenning, grundare av den globala ledaren i talangkommunikation, Potentialpark, går in som delägare.

– Det råder stor kompetensbrist globalt och att utnyttja sina fantastiska nätverk smartare är framtiden. Lovorda skapar ett unikt sätt där människor känner sig utvalda. Sammankopplingen med arbetsgivare gör att det blir spännande och att man kan hantera sina nätverk med högre kvalitet, säger Torgil Lenning.

Även Tommie Cau, fd Universum och Careereye går in som delägare.

– Att nyttja sina nätverk smartare är framtiden för både arbetsgivare och talanger. När konkurrensen om kompetens ökar blir nätverken viktigare för att nå fram och bygga relationer. Fler måste gräva ur den guldgruva man redan står i. Här gör Lovorda stor skillnad, säger Tommie Cau.

Ska göra kunder till förebilder

De nya delägarna ser fram emot att hjälpa sina kunder att nyttja sina nätverk smartare och bli mer kostnadseffektiva i sin rekrytering.

– Vi är väldigt glada över att Safemind, Torgil Lenning och Tommie Cau vill vara med på den här resan. De tror på vår vision och tillsammans får vi fantastiska förutsättningar att hjälpa många arbetsgivare och kandidater, säger Daniel Sonesson.

Lovorda kopplar samman arbetsgivare med rätt yrkespersoner genom att optimera arbetsgivares och yrkespersoners nyttjande av sina nätverk. Safemind rekryterar och finner framtidens ledare, specialister och unga talanger. Potentialpark förser globala arbetsgivare med research, analys och insikter för att attrahera rätt talanger

www.lovorda.com

Foto: Ann Jonasson Lignercrona

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *