LOADING

Type to search

Ikea börjar sälja bluetooth-högtalare

Tags: ,

Ikea börjar sälja bluetooth-högtalare

Share

Nu har IKEA även börjat sälja bluetooth-högtalare. De går redan att börja handla i butikerna. I april kommer de även att kunna köpas online på deras hemsida. Högtalarna heter Eneby. Det finns även fler ljudrelaterade projekt på gång tillsammans med Teenage Enginnering, som ska kallas Frekvens. IKEA har även samarbete på gång med Sonos. Detta är alltså bara början på mer ljud i IKEA:s sortiment framöver.

Eneby-högtalarna finns i en stor och en liten storlek. De olika storlekarna heter Eneby 30 och 20. Den stora högtalaren Eneby 30 ska passa perfekt i hyllan Kallax.

Båda högtalarna klarar anslutning via Bluetooth och har en 3,5mm-ingång. De går att hänga på väggen med ett väggfäste eller ställa på bordet med hjälp av ett ställ. Detta säljs separat, men handtaget ingår till den lilla högtalaren. Tyget på framsidan av högtalarna går att ta bort så att man ser själva högtalaren. Själv är jag inte jätteförtjust i mönstret på tyget, så här kunde en idé för utveckling av detta vara att erbjuda fler tyger i olika varianter för olika tycken och smak.

Vad kostar dessa högtalare då? Jo, den stora kostar 895kr och den lilla 495kr. Kom dock ihåg att detta är utan batteri, fäste och ställ. Den lilla går att driva med batterier om man vill, men det är inget krav. Både Eneby 30 och 20 finns i färgvarianterna vit och svart.

Kommer detta att bli någon succé då? Jag kan ju själv säga att jag inte känner mig speciellt lockad, som den teknikfantast jag är. Svårt att uttala sig om vilken kvalité det är på ljudet, när man inte har hört det själv. Men det brukar ju vara så att man får det man betalar för och för dessa låga pengarna borde det inte bli så mycket kvalitet, som kan stoppas in i högtalaren, rent logiskt sätt.

Dock är ju alla inte lika kräsna med ljudkvalitén som jag och då kan jag tänka mig att det finns en ganska stor målgrupp, som kan tänka sig att skaffa en högtalare, när priset inte skrämmer iväg dem alltför mycket. Högtalarna kommer säkert att funka helt ok om man inte är har jättehöga krav på bra ljudkvalitet. Många kommer nog tycka att det är smidigt att kunna handla med sig även detta när de ändå är på IKEA och ska köpa andra saker till sitt hem. Så slipper man ju att besöka ytterligare en butik och man vet ungefär vad man får.

Ska bli intressant att följa hur pass populärt detta blir som vara på IKEA. Kan dock tänka mig att de undersökt marknaden ganska noga innan de kastat sig in på den.

Tags

2 Comments

 1. Tadese 18 mars, 2018

  Riktigt snygg högtalare som man vill visa upp också. Kan tipsa om deras trådfri ljussystem, trådfri.

  Svara
  1. Daniel Henningsson 18 mars, 2018

   Tack för din kommentar! Tror du den kommer att sälja bra?

   Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *