LOADING

Type to search

Snart kan du röststyra din robotgräsklippare

Tags: , ,

Snart kan du röststyra din robotgräsklippare

Share

Husqvarna meddelar att många av deras robotgräsklippare kallade Automower snart kommer att gå att styra med hjälp av Amazons smarta röstassistent Alexa. Tjänsten kommer att lanseras under namnet “Just ask Alexa” och kommer den 1:e september.

En del av alla kommandon du kan ge din gräsklippare är t.ex. “Start”, “stop” och “park”. Dessa blir tillgängliga i den allra första versionen. Gissningsvis kommer detta utveckla sig ännu mer i framtiden, för röststyrning kommer verkligen växa i framtiden.

Den första versionen av ”Just ask Alexa” kommer att vara tillgänglig för Husqvarna Automower som kör Connectanslutningen.

Framöver känns det spännande att se om Apples Siri och Googles röststyrning också kommer att komma till Automower. Räkna med att de blir sugna på att vara med om detta blir framgångsrikt för Alexa.

– Vi är pionjärer, innovatörer och marknadsledande när det gäller robotgräsklippare och eftersom röststyrning växer snabbt har vi valt att göra vår Husqvarna Automower kompatibel med Alexa, förklarar Sascha Menges, Divisionchef för Husqvarna-divisionen.

Detta uttalande låter positivt och spännande inför framtiden!

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *