LOADING

Type to search

Hälsointresset som ledde till ett digitalt utbildningsföretag

Hälsointresset som ledde till ett digitalt utbildningsföretag

Share

Ninnie Wikström är VD och grundare till Green Apps Technologies. Bolaget står bland annat bakom Ekoappen, ett populärt webbmagasin som inspirerar till naturlig hälsa och hållbar livsstil. Nu satsar hon på fler digitala plattformar som ska bidra till ökad kunskapsspridning i sin nisch.

Ninnie Wikström bor med sin familj i Blekinge, strax utanför Karlskrona. Blekinge brukar kallas för Sveriges trädgård och det var just i barndomens trädgård som den unga entreprenören först började göra egen saft av bär för att sälja till grannarna. Att inhandla godis för att sedan sälja lite dyrare var också en av de tidiga affärsidéerna.

–Jag är typen som ständigt behöver ha något på gång och nya idéer kommer till mig ofta. Jag har svårt för att göra ingenting, då blir jag lite rastlös.

Hon, liksom många andra konsumenter eftersökte information om hållbar livsstil och hälsa för att kunna göra egna medvetna val. När hon fick egna barn så kändes det än viktigare att ta reda på vad till exempel krämer och salvor till de små innehöll. Fanns det bättre alternativ? Det kändes självklart att gå vidare med att undersöka det.

Det har varit viktigt för Ninnie att hitta bra samarbetspartners och bra produkter som hon kan lyfta fram. Bloggarna som är knutna till Ekoappen har också stor betydelse och det finns även möjlighet att ställa frågor till olika terapeuter och experter.

–Jag arbetar med mitt största intresse, hälsa och hållbarhet och har utvecklats mycket som nyskapande företagare. Jag har också haft ett bra nätverk omkring mig som har stöttat. I början sökte jag mig till nätverk som är duktiga på start ups. Senare har crowdfunding varit betydelsefullt för att få in kompetens, kapital och många delägare.

Ninnie Wikström står fortfarande i kontakt med den där lilla flickan hon en gång var, som sålde egentillverkad saft och förfasade sig över hur man kan skräpa ner vår fina planet. Arbetsmyra och entreprenör som hon är så har hon bestämt sig för att förändra världen till det bättre. Idag har Green Apps Technologies över 500 delägare som alla är engagerade i en hållbar livsstil och naturlig hälsa.

–Under 2023 planerar vi för ett stort steg, nämligen att gå in på börsen. Vi har också nyligen förvärvat ett utbildningsföretag, Holistic Health Academy, som utbildar terapeuter inom holistisk hälsa. När tiden är mogen så är siktet inställt på en internationell arena.

Ninnie lyssnar ofta på poddar med andra entreprenörer och lär sig av deras erfarenheter, något hon verkligen vill rekommendera till alla som är intresserade av att driva företag och utveckla sina affärsidéer. Hon reflekterar med glimten i ögat:

–Hur kunde en vanlig ”eko-nörd” som jag skapa allt detta? Det var nog ingen som hade tänkt sig. Att vilja förbättra världen är väl något som oftast bara stannar vid en tanke?

Kanske är det just visionärer som Ninnie som krävs för att vi så småningom ska leva i en bättre och friskare värld.

Av Carin Andrén

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *