LOADING

Type to search

Fördelarna med att vara IT-konsult

Fördelarna med att vara IT-konsult

Share

Helene Claesson arbetar som konsult och IT-projektledare på Sofigate i Malmö. Hon har jobbat på Sofigate i snart fyra år och som konsult i princip hela sitt arbetsliv. Här berättar hon lite om sitt jobb och vad det är som är fördelarna med att vara konsult. 

Det bästa med att vara konsult tycker Helene är variationen i arbetet. Som konsult får man möjlighet att jobba med många olika kunder och olika typer av uppdrag. Exempelvis har hon jobbat med företag inom industri-, energi- och banksektorn, både i projektform och i linjeroller. 

 Vad tror du skiljer konsultyrket från andra typer av jobb?

– Det som kan skilja från en vanlig linjeroll är att konsultperspektivet oftast är lite kortare och lite mer fokuserat. Ofta vill kunden ha hjälp att lösa en specifik uppgift och sen går man vidare till nästa uppdrag. 

Detta gör att Helene ofta känner sig väldigt uppskattad på jobbet, då kunden hon jobbar hos är glad att hon är där och hjälper dem. 

Vad behöver man ha för egenskaper för att vara en bra konsult?

– För att få framgång som konsult behöver man vara flexibel och ha lätt att sätta sig in i nya arbetsuppgifter, bra på att lyssna in kundens önskemål, även de som inte alltid är uttalade, samt kunna leverera resultat på ganska kort tid.

Vad kan vara utmanande med att vara konsult?

– Att vara konsult innebär att man behöver kunna arbeta självständigt. Det gillar jag eftersom det ger mig en stor flexibilitet i mitt arbete som jag uppskattar. En stor bonus med att arbeta på Sofigate är att jag har otroligt duktiga kollegor som jag kan bolla utmanande frågeställningar från kunden med.

Vad kan du tipsa om till de som vill ge sig in i konsultvärlden?

– Våga prova! Välj då ett konsultbolag som tar väl hand om sina anställda och där du får en bra stöttning.

Läs mer om lediga jobb på Sofigate:
https://www.sofigate.com/careers/#CareersOpenPositions

Av: Nina Jansdotter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *