LOADING

Type to search

Det finns många fördelar med distansarbete

Det finns många fördelar med distansarbete

Share

Joseph Bejefalk är 33 år och jobbar som säljchef på Whereuare. I cirka två års tid har han, tillsammans med sin flickvän, bott och arbetat utomlands från Grekland, Brasilien, Vietnam, Indonesien och Malaysia. Arbetsplatserna må variera men arbetsinsatsen förblir densamma. Den är en inställning de har med sig i allt de på Whereaure gör, menar han. 

Deras primära fokus är att möjliggöra distansarbete för så många företag och individer som möjligt, med allt vad det innebär. De hjälper företag att både kostnads och tidseffektivt hitta rätt kompetens och i samma släng så hjälper de distansarbetare ut i arbete. 

Vad har covid haft för effekt för er?

Från att börja nästan varje samtal i uppförsbacke och med en dialog kring varför man ens ska överväga att ha sin personal på distans, till samtal där alla ser det som en självklarhet och vi istället kan fokusera på hur man gör det på bästa sätt.

Hur kommer det sig att så många söker till er och vill jobba på distans?

På frågan om hur det kommer sig att så många vill jobba på distans svarar Joseph att drömmen att få jobba från var man vill och många gånger även styra sin tid är en dröm många delar. Viljan att kunna jobba från distans och många gånger även från andra tidszoner har varit stor i flertalet år, men efterfrågan från arbetsgivare har inte varit lika stor. Det börjar dock sakta ändras nu vilket vi givetvis tycker är väldigt kul, säger han och tillägger:

Det i kombination med att vi även hela tiden har försökt att hjälpa till att samla och dela kunskap som har varit relevant för vårt nätverk av “distansentusiaster”. Vi är en av dom och vi är på deras sida, vi tror och hoppas att dom har upplevt det.

Frihet och flexibilitet är nycklarna menar han. Varför man söker det skiljer sig dock väsentligt, det kan var allt från att slippa pendla, bo och jobba från sommarstugan, flytta utomlands och allt däremellan! Det skapas också en annan kravbild som ofta är uppskattad som baseras på frihet under ansvar.

Stämpelklockan och arbetsinsats mätt i tid blir mer och mer utbytt mot leverans, kvalitet och det värde man skapar. Det är här är något dom allra flesta sätter stort pris på.

Vilka är fördelen för företag?

Den absolut största fördelen är helt klart att man plötsligt kan leta efter den eftersökta kompetensen i egentligen hela världen istället för kanske en omnejd på 50 km från kontoret. Det ekonomiska är en annan klar fördel, du behöver inte längre slänga ut hundratusentals kronor på stora och dyra kontorslokaler i city.

Distansarbetare värdesätter dessutom många gånger livsstilen högre och själva lönen, behöver man inte längre till exempel ta bilen till jobbet varje dag så då blir ju båda vinnare på det rent ekonomiskt. Även miljön blir en vinnare med allt färre människor i trafiken, är något han också vill lyfta fram 

Vad har ni för planer framöver för företaget?

Vi kommer att fortsätta att utbilda både företag och distansarbetare i hur man på bästa sätt får detta att fungera. Här har vi även ett nyskapat riktigt spännande samarbete med Vimentis och Michel Laporte Gordon som kommer att bidra med sin expertis, det här kommer att bli riktigt bra för alla parter!

Utöver det så kommer de genom deras unika databas på 10 000 distansarbetare att hjälpa företag att hitta rätt efterfrågad kompetens. Det är lite som ett Netflix, fast med distansarbetare, du väljer kategori och sedan vilken profil du vill komma i kontakt med.

Det känns riktigt roligt att vara en del av lösningen när både arbetslösheten är hög men också kompetensbristen i många yrken, avslutar Joseph, med eftertryck.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *