LOADING

Type to search

Allt fler överger Internet Explorer

Allt fler överger Internet Explorer

Share

Internet Explorer har alltid varit den webbläsare, som varit jobbigast för oss webbutvecklare att anpassa sidorna efter. Det har också gjort att den blivit allt mindre använd av allmänheten. Webbanakysföretaget Net applications senaste siffror från juli månad visar att båda av Microsofts webbläsare tappar i popularitet. Numera ingår ju Edge, som standard i Windows. Tillsammans har Edge och Explorer 15,4 procent av marknaden.

Mozillas webbläsare Firefox var väldigt populär för ca tio år sedan, tack vare alla sina tillägg, som då var nya på marknaden. I senaste rapporten har man bara 9,7 procent av marknaden. Jämfört med förra året har man tappat hela 21 procent. För två år sedan hade man dock bara 7,7 procent av marknaden, så jämfört med det är det ju bra.

Eftersom Edge är den webbläsare som ingår i operativsystemet vid installation tror jag många inte bryr sig om att manuellt sitta och ladda ner Internet Explorer, eftersom man knappast saknar den.

Googles webbläsare Chrome har numera två tredjedelar av marknaden. Webbläsaren är mycket snabbare än sina konkurrenter och steppar inte de upp framöver kommer Chrome att ta över en ännu större del av marknaden framöver.

Inbygga utvecklingsverktyg är smidiga att använda

Om man sitter och utvecklar hemsidor är det perfekt att använda det inbyggda verktyget för att lätt se kod m.m. direkt på sidan. Man bara högerklickar på den delen av sidan man vill granska närmare och väljer “Inspektera”. Hela källkoden går att se genom att välja “Visa sidkälla”. Tycker man inte det räcker med dessa verktyg går det att ladda ner ännu fler smarta tillägg i Chrome Web Store. De andra webbläsarna på marknaden har också funktioner för att göra detta på motsvarande sätt.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *