LOADING

Type to search

NHL 16

NHL 16

Share

Jag var ganska inkörd på NHL 15 när jag började testa NHL 16, så jag kommer att jämföra dem en del i denna recension. När man har startat sin första match och kört igång är en sak som slår mig att puckljudet för när man tar emot en passning, känns mycket mer verklighetstroget. En liten detalj, men det kan också vara skönt med sådana små förbättringar. Jag tycker också att känslan för passningar och mottagande av passningar är klart förbättrad mot tidigare. När man tycker att man är ganska bra på NHL 15 så kanske man lätt kan tänka att man kan gå in och tokdominera på NHL 16. Glömt det! Spelmotorn har förbättrats och det tar en stund innan man har lärt sig hur man ska göra för att lyckas i det nya spelet. Precis som det ska vara med andra ord.

En stor besvikelse med NHL 15 var att man inte kunde spela en SHL-säsong på det. Det gick bara att köra en NHL-säsong eller ett slutspel. Men i NHL 16 har man rättat till detta och det är verkligen välkommet! Det finns också en hel del nya spelformer i onlineläget, som är mycket trevliga. Det går t.ex. köra straffläggning, spela lagspel 6 mot 6 dvs. 12 andra spelare inklusive målvakterna, där du enbart kontrollerar en av de enskilda spelarna. Det sistnämnda är häftigt, men blir väldigt rörigt. Träningsläget är också utökat med flera varianter att träna på, vilket är bra.

En annan nyhet är den tränarassistent som har införts. Med hjälp av den kan du hela tiden få tips om hur du ska agera ute på isen inför nästa närkamp. Du kan sedan få förslag på saker du behöver förbättra, samt vad du gör bra när det gäller t.ex. försvaret och anfallet. Bara en sådan sak som hur man kan vinna tekningen är ju en hel vetenskap. Kul att detta har blivit mer verklighetstroget.

En störande grej när man kör SHL-match är att det står att man spelar i EA Sports Arena i Stockholm, oavsett vilket lag det är som har hemmaplan. Hade ju varit enkelt att lägga in de andra lagens städer istället.

Sammanfattningsvis tycker jag att NHL 16 innehåller en hel del saker som borde funnits med redan i 2015 års upplaga. Men det finns också en del nya häftiga förbättringar som gör det mycket mer innehållsrikt än sin föregångare. Är det då värt att uppdatera om du sitter på NHL 15 idag? Nja, säger jag nog med viss tveksamhet. Det är trots allt en hel del pengar det kostar. Annars tycker jag helt klart att NHL 16 är värt ett köp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *