LOADING

Type to search

BlogEngine.NET 1.3

BlogEngine.NET 1.3

Share

BlogEngine.NET är en blogg-applikation byggd i ASP.NET / C#. Den är mycket enkel att konfigurera, och dessutom gratis.

Blogg-applikationer byggda med Microsofts .NET teknik är inget vi är bortskämda med. Det vimmlar av applikationer för PHP och andra språk, men för mig som utvecklar i Microsofts miljö har det varit vesäntligt att även bloggmotorn är byggd i samma miljö. Så hittade jag äntligen denna.

Det är kanske inte den bästa applikationen, den når inte alls upp i samma klass som WordPress Multi-User, men den är iallafall enkel att konfigurera. Som standard lagras informationen i XML och ser du bara till att du har skrivrättigheter på din App_Data-katalog så kommer det att fungera utmärkt. Det följer även med Provider för MSSQL. Vill du hellre använda MySQL så har Patrik Berggren gjort en MySQLBlogProvider till MySQL. Den hittar du här: http://www.mrwize.nu/post/MySQLBlogProvider-for-BlogEngineNET.aspx

På tillverkarens hemsida (och för all del på Patriks) hittar du gott om Extensions och teman.

Det finns lite små buggar, och funktionaliteten är inte perfekt, därför blir betyget bara tre. Men vi räknar med att framtida uppdateringar kommer att bli bättre, och jag använder redan denna själv och är mycket nöjd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *