LOADING

Type to search

Rikskortet stödjer nu Apple Pay

Rikskortet stödjer nu Apple Pay

Share

Nu kommer nästa aktör som stödjer Apple Pay och denna gång är det Rikskortet. Detta innebär t.ex. att alla som har lunchförmåner från Ticket Rikskuponger kan betala sin lunch med hjälp av Apple Pay. Detta kan säkert göra att de får en hel del nya användare, som skaffar detta enbart för att kunna börja prova Apple Pay.

Eftersom Apple Pay är så pass nytt här i Sverige finns det säkert många som har funderingar kring denna nya betalningsmetod. Här kommer lite fakta.

Hur använder man Apple Pay?

Börja med att lägga till ditt kredit- eller betalkort i appen Wallet. Sen kan du betala vid alla betalterminaler som antingen har Apple Pay-symbolen eller symbolen för kontaktlösa betalningar. En terminal som klarar kontaktlösa betalningar är en sådan som man kan “blippa” sin kort på för att betala istället för att man måste dra det. Det går även att köpa appar samt använda det i nätbutiker som stödjer Apple Pay.

Hur säkert är det?

Faktiskt säkrare än att betala med ditt kredit/bankkort, eftersom man måste använda sig av sitt fingeravtryck eller PIN-kod för att identifiera sig. Ditt kreditkortsnummer ligger inte heller lagrat i mobilen eller hos Apple, eller ens delas med affären. Istället skapas ett unikt enhets-ID när du registrerar kortet, som sedan lagras krypterat i enheten.

Vem kan köra Apple Pay?

Först ut av bankerna som stödjer Apple Pay är Nordea. Om du har något av följande kort är det bara att köra på:
Visa-korten Nordea Electron eller Nordea Debit, eller Mastercard-korten Nordea Credit, Nordea Gold, Nordea Premium, Nordea Platinum eller Nordea Black.

Hoppas att övriga banker också snart hakar på detta! Jag kollade med Swedbank och de hade ingen fast tidsplan för när de kommer att köra igång detta. De svarade bara att de följer utvecklingen med intresse kring detta med mobila betalningar.

Härom dagen kunde vi även läsa att American Express planerar stöd för Apple Pay till våren 2018.

Butiker som redan nu stödjer Apple Pay är Lidl, Elgiganten, 7-Eleven, Circle K, Clas Ohlson, McDonald’s, Pressbyrån, Shell och Starbucks. Det fungerar dessutom i appar som Easypark, Booking.com och Hotel Tonight.

Om du skaffar ett betalkort hos bensinmacken ST1 ska det också funka med Apple Pay.

För att kunna köra Apple Pay i din Iphone måste det vara en 6:a eller senare modell. Alternativt kan man även använda en Apple Watch.

Man ska även kunna scanna in sina medlemskort från olika företag och använda i Wallet.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *