LOADING

Type to search

Ironroad, företaget bakom videomeddelandetjänsten VMS, ansöker om listning i USA

Ironroad, företaget bakom videomeddelandetjänsten VMS, ansöker om listning i USA

Share

Det snabbväxande svenska företaget Ironroad, som utvecklat den alltmer populära VMS-tjänsten, har påbörjat processen att lista sina aktier på den s k Pink Sheet-listan i USA. VMS är uppföljaren till SMS och MMS – nästa generations videomeddelande – och erbjuds privatpersoner, mobiloperatörer, innehållsleverantörer och företag världen över. Den första handelsdagen för Ironroadaktien på Pink Sheet förväntas bli i början av nästa år.
Ironroad AB (publ) är ett svenskt företag inom mobila tjänster som erbjuder VMS (video message service) till företag, organisationer och privatpersoner i tolv länder i Europa, Sydamerika, Asien och Afrika. Listningen på Pink Sheet kommer att ge Ironroad tillgång till de viktiga kapitalmarknaderna i Nordamerika, och göra det lättare för investerare att köpa aktier i företaget bakom VMS, uppföljaren till SMS och MMS.
VMS är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att dela erfarenheter och kommunicera via mobiltelefonen. Tjänsten vinner snabbt i popularitet både hos privatpersoner och bland företag, både för nöje och underhållning och som ett verktyg i marknadsföring och försäljning. Även mobila operatörer och innehållsleverantörer är viktiga målgrupper för VMS.
Ironroad är redan listat på svenska AktieTorget, och kommer att behålla denna listning. Ironroad har sitt huvudkontor i Stockholm, med kontor även i Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Spanien, Kanada, Indien, Indonesien och Filippinerna. Ironroads partners och kunder inkluderar mobile operatörer och medieförertag så som Tele2, 3 Hutchinson, TeliaSonera, Globe, Indosat och Telkomsel.
-       De amerikanska kapitalmarknaderna erbjuder den största tillgången till investeringskapital i världen och är de mest mogna och stabila av världens finansmarknader. Den nya listningen på Pink Sheet förväntas bidra till en ökad varumärkeskännedom för både Ironroad och tjänsten VMS på de viktiga amerikanska marknaderna, säger Magnus Kniving, VD för Ironroad AB (publ).
-       Amerikanska investerare har lång erfarenhet av, och kunskap om, att investera i företag med nya teknologier som förväntas förändra konsumentbeteenden och affärsmodeller världen över; Med vår närvaro på Pink Sheet hoppas vi kunna öka intresset från de nordamerikanska kapitalmarknaderna.
 
För ytterligare information vänligen kontakta:
Fredric Forsman
Styrelseordförande, Ironroad AB (publ)
Telefon: +46 735 170 007
Epost: fredric.forsman@glimstedt.se
 
Bra länkar:
Om Ironroad
Om VMS Direct
Vad är VMS?

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *