LOADING

Type to search

Ikea Trådfri fortfarande inte kompatibelt med Homekit

Nyheter

Ikea Trådfri fortfarande inte kompatibelt med Homekit

Share

Den tyska teknikbloggen SmartDroid uppger att man på nytt gjorde ett försök att rulla ut en uppdatering, för att köra Ikeas Trådfria sortiment kompatibelt med Apples Homekit samt Amazons Alexia. Uppdateringen rullades ut i onsdags, men många användare rapporterade att de upplevde tekniska svårigheter att kommunicera med Homekit. Därför var det bara för Ikea att dra tillbaka uppdateringen och be alla kunder om ursäkt.

Detta är andra gången detta händer. I Augusti var första gången de fick göra kunderna besvikna av samma anledning. Då ska man också veta att Ikea har lovat att stödet skulle finnas redan i maj. Ikea Trådfri har funnits i butikens sortiment sedan slutet av mars.

Känns som att det kan ta ytterligare ett tag innan Ikea lyckas lösa stöd för Homekit. Men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge? 🙂

Om du idag går och köper Ikea Trådfri lampor och undrar om de går att ansluta direkt om du har ett system från Philips Hue sedan tidigare, så ska det funka. Tidigare var man tvungen att köpa lampan, Ikeas brygga samt en fjärrkontroll för att få allt att lira. Nu ska dock alla nya lampor ha firmwareuppdateringen, som gör att de kan kommunicera med Philips Hue.

Om du har äldre lampor från Ikea Trådfri måste de uppdateras. För att uppdatera behöver du Ikeas Tråfri gateway, Conbee USB-sticka eller så ber du Ikea att hjälpa dig med uppdateringen.

När Ikea slutligen löser den sista pusselbiten med stöd för Homekit, kan det nog ta fart på riktigt allvar för denna satsning, som redan har varit mycket framgångsrik för dem. När man läser i Facebookgrupper inom kategorin “smarta hem” så kan man märka av en stor längtan från många att allt detta ska funka tillsammans.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *