LOADING

Type to search

En virtuell assistent kan avlasta dig som företagare

En virtuell assistent kan avlasta dig som företagare

Share

En virtuell assistent är en person som inte finns fysiskt hos dig utan jobbar digitalt från en annan ort eller ett annat land eller till och med världsdel. Här berättar Arash Niavarani om han och hans fru Roselle Niavarani och deras verksamhet Scandinavian Virtual Assistans, som förmedlar virtuella assistenter.

Det hela började med att de själva anställde släktingar till Roselle på Filipinerna som virtuella assistenter för att sköta administrationen med mera i deras städföretag Malmö Maids. De hade fått så mycket att göra att de knappt hann med och var stressade.

– När vi fick så bra avlastning upptäckte vi att detta även kunde vara en affärsidé vi kunde erbjuda även andra företagare.

Vad var det ni fick hjälp med?

-De hjälpte till med schemat, de mejlade och ringde våra kunder samt skapade fakturor och sökte rut-avdrag till exempel.

Innan de erbjuder ett annat företag en virtuell assistent, eller VA som det ofta förkortas, så anställer Arash och Roselle dem själva först i sitt städbolag och tränar upp dem där innan de slussar dem vidare till andra. Det har fungerat väldigt bra hittills och de handplockar assistenterna via sitt stora nätverk. Rätt matcning mellan VA och företaget är givetvis viktigt.

Vad är det för fördel att anlita en virtuell assistent?

-Man sparar väldigt mycket pengar på personal. Man får mer tid över för att fokusera på att få företaget att växa och man får mer tid över för sin egen familj. Det är så himla skönt att få göra roliga grejer igen, sådant som vi aldrig hade mer tid för då företagande tog mycket av får tid.

Speciellt planering av schemat var mycket tidskrävande för dem tillägger han. Sådant måste fungera så att det inte blir misstag för då riskerar kunder att bli missnöjda och sluta köpa deras tjänster.

Hur kommer marknaden se ut framöver för virtuella assistenter tror du?

-Det är redan stort i USA och vi tror att det kommer att bli lika populärt i Norden. Vi får helt enkelt utbilda våra kunder i vilka fördelar det kan ha och låta dem prova en VA gratis i en hel vecka för att se hur mycket det kan ge.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *