LOADING

Type to search

De långa resorna minskade under julhelgen, men inte till fjällen

De långa resorna minskade under julhelgen, men inte till fjällen

Share

Att det var en speciell jul har väl inte undgått någon. Men hur såg det egentligen ut med resandet? Nu kan vi se detta med hjälp av Telias data, som visar hur folk rör sig.

Datan visar att framförallt de långa resorna minskade med så mycket som 40 procent. De kortare resorna minskade med 17 procent. Man håller sig alltså mest hemmavid och gör lokala ärenden i sin egen kommun.

Däremot visar statistiken att resorna till fjällen inte minskat i princip någonting. De allra flesta besökarna kommer från närområdet, men man kan även se att det kommit mycket besökare från andra delar av landet också.

Mellandagsrean i fysiska butiker har inneburit mycket mindre folk än vanligt. Telias data visar till exempel att rörelserna kring Nordstan i Göteborg minskade med 64 procent från 21:e till den 26:e december jämfört med förra året.

Därmed har väl troligen många lyssnat på de uppmaningar, som kommit kring att vi inte ska ge oss ut och handla. Regeringen sa ju även att butikerna inte skulle ha reor. Men man har märkt tydligt att många poängterar att den i första hand gäller på nätet samt att man smidigt kan hämta varor till exempel via Drive-in-.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *