5 tips för att kickstarta företagsbloggen efter semestern

Av: Käthe Nilsson bloggexpert.com

Nu är det hög tid att komma igång med företagsbloggen, särskilt om den slumrat till under sommaren. Det är lätt hänt när det är semester och ordinarie bloggperson haft semester i flera veckor. Här är 5 tips för att snabbt komma igång med företagsbloggandet igen och tycka det är kul:

1. Utse flera bloggare och tävla
Om ditt företag har flera anställda är det kanske möjligt att flera bloggar om sin nisch? Se till att utse en till bloggansvarig så att bloggen uppdateras med jämna mellanrum. Tävla gärna inbördes och utse vinnare varje vecka till den som fått flest kommentarer eller sidvisningar.

2. Gästinlägg & intervjuer
Det kan vara bra att ta in gästinlägg eller intervjua intressanta kunder eller experter för publicering i bloggen. Då blir det lättare att få in nytt, fräscht material till en minimal arbetsinsats. Som bonus får du nya läsare eftersom folk ofta länkar om de blivit intervjuade.

3. Kolla in konkurrenterna och gör det bättre
Se vad konkurrenterna bloggar om och gör det bättre. Om de uppdaterar en gång i månaden ska ditt företag uppdatera minst en gång per vecka. Om de har några halvdåliga tips ser du till att ditt företag levererar de bästa tipsen.

4. Samla bloggmaterial på ett naturligt sätt
Se till att alla på företaget tar bilder och tipsar om bloggrubriker, även om de inte är bloggansvariga. Genom att alla på ett naturligt sätt är aktiva och redo att samla in bloggmaterial blir det lättare att hitta ämnen att blogga om och bilder att blogga kring.

5. Ha alltid minst tre blogginlägg redo
Se till att alltid ha minst tre blogginlägg redo så att eventuell sjukfrånvaro eller vab inte ställer till det. Det ska vara tre inlägg vars ämnen inte är aktuella, t. ex. inlägg som besvarar vanliga frågor från kunder eller ofta förekommande sökord som inte blir inaktuella.

Lycka till med kickstarten av företagsbloggen! 🙂

Lämna en kommentar