LOADING

Type to search

The Ripper

The Ripper

Share

Det första som jag tänker på kring denna produkt är namnet, The Ripper. Det får mig att tänka på Jack The Ripper den legendariska mördaren från England. Jag är nog inte ensam om att assosiera till detta.

Hursomhelst så är detta i alla fall är produkt där du enkelt och smidigt ska kunna spela in låtar från radion och slippa få med jinglar, reklam, snack osv. The Ripper filtrerar bort detta åt dig. På förhand tycker jag det låter som en kanonbra grej, men efter att ha prövat hur det funkar är jag inte längre av samma uppfattning.

Bara kör igång spelaren och så börjar den göra sitt jobb. När jag läser vidare i manualen ser jag att den måste stå på upp till en dag för att "lära sig" radiokanalen. Tiden det tar för spelaren är lära sig övergångarna är varierande beroende på om du lyssnar på en kommersiell radiostation som spelar mycket musik eller om du lyssnar på en kanal med mer snack.

Jag kan förstå att det inte är så lätt för spelaren att få till bra klipp utan att "lyssna in sig" på stationen, men att det ska behöva ta så lång tid känns inte så bra. Här tror jag man tappar många folks tålamod och få dem att känna att produkten är ganska onödig. Det går ju så mycket smidigare att ladda ner låtarna från nätet. Utbudet är ju också väldigt stort. När spelaren har "lärt sig" kanalen du lyssnar på kommer den dock ihåg den i några dagar tills du gör nästa inspelning och det är ju bra.

Dock känns det synd att den inte kan köra igång lite snabbare om man kanske tänkt att lyssna på ett favoritprogram på radion och ta med låtar därifrån. Det gäller alltså att ha lite framförhållning.

Spelaren stödjer flertalet olika sätt att spara ner sin musik på.
Förutom spelarens internminne kan man lagra musiken på minneskort, ansluta kablar till andra enheter, ansluta spelaren via USB osv. Mycket användbart!

Hur bra blir då musiken som sparas?
Först och främst beror det på kvalitèn från radiosändaren.
Sen är det svårt att få med några snygga starter från låtarna. De börjar ofta inte från början och ibland hör man en liten bit av ett snack eller en jingel.
Vid slutet av låtarna blir det automatiskt tonat för att undvika ett abrubt slut som det annars skulle bli. Mycket bra!

Sammafattningsvis är det en smart produkt med en god tanke bakom. Det blir självklart minus för den långa startsträckan för "inlärningen av radiokanalen", men samtidigt är man imponerad av den funktion som används i spelaren och att man kan få till en sån här cool grej.
Frågan är bara vem som väljer att satsa på den här framför möjligheten att ladda ner sin favoritlåt istället?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *