LOADING

Type to search

Sony Ericsson W890i

Sony Ericsson W890i

Share

För ett tag sedan bestämde jag mig för att köpa en ny mobil. Den mobil som då bäst uppfyllde mina krav var W880i. Men den modellen var då på väg ut ur hyllorna och skulle ersättas av W890i. Det kändes inte som någon större förlust att istället få en nyare mobil, som skulle ha senare uppdateringar samt tillfixning av vissa saker som W880i inte uppfyllde.

Utseendemässigt tycker jag att W890i är riktigt snygg. Supertunn och slank precis enligt den nya stil Sony Ericsson kör med. Från min omgivning har jag hört kommentarer som "Oj, vilken tunn mobil! Hur ska man kunna ringa med den?". Svaret på den frågan är att det går alldeles utmärkt och den ligger perfekt i byxfickan.

Musikdelen, som är denna series huvudlinje är mycket bra. På det medföljande minneskortet får det plats 2GB. Mediaspelaren är smidig och känns fräsch. Det går att göra spellistor efter alla möjliga behov. Kameran är på 3.2 megapixlar och bilderna funkar helt ok.
Skärmen har en oerhört mycket bättre upplösning än min några år äldre telefon och genast blir man mer sugen på att använda funktioner i mobilen där man kan njuta över en skön grafik. Tycker även det höjer upplevelsen bara av att t.ex. wappa på nätet.

En sak jag gillar mindre med denna telefon är att uttaget för laddning/headset osv. har placerats på vänster långsida av mobilen istället för att vara under knapparna. När man t.ex. pratar i headsetet och ligger mobilen i fickan blir det mycket mer otympligt och man får ha mobilen på tvären i fickan istället för att utnyttja dess mindre bredd och hur tunn den är.

Ett av spelen som ingår är mobilversionen av The Sims 2. Det kan helt klart underhålla dig ett bra tag och är lätt att fastna i.

Ovanför sifferknapparna har det tillkommit några extra knappar jämförelsevis mot hur Sony Ericsson kört ett tag innan och hur jag är van vid sedan min några år äldre telefon.
Det är ganska lätt att trycka fel ibland, men man lär sig att hitta rätt och utnyttja dess funktion hyfsat snabbt tycker jag.
Menyerna är precis lika bra som Sony Ericsson alltid gjort dem.

Sammanfattningsvis är detta en mycket komplett mobil för den som vill ha en bra walkman-spelare med bra ljud, mycket lagringsutrymme m.m. Dessutom får du en ok kamera och massa andra funktioner presenterade i snyggt format.
Dock förlorar produkten ett poäng pga. placeringen av uttaget för laddning/headset osv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *