LOADING

Type to search

NHL 2008

NHL 2008

Share

Så var det dags för årets höjdpunkt igen. Spelet blir hela tiden bättre och bättre då man slipar på diverse detaljer och lägger till nya funktioner.

Grafiken är mycket bra, spelarna och miljön upplevs mycket verklighetstrogen. Reprisbilderna som kommer från olika kameravinklar är också mycket bra. Ibland sveper kameran in bland publiken också och där ser inte alla likadana ut. Spelar man t.ex. hemma i Kinnarps Arena kan man se flera i publiken med Hv71-tröjor osv. Men när motståndarlaget gör mål står personerna med Hv71-tröjor ändå upp och jublar. Inte så genomtänkt.

Känslan i spelet är härlig, man kan inte bara slänga iväg en pass eller ett skott hur som helst. Det gäller att styra riktning, hårdhet osv. Jag spelar med en gamepad i spelet, vilket gör känslan mycket bättre. Det blir såklart också mycket lättare att styra, än om man skulle ha använt tangentbordet.

En mycket välkommen sak som jag saknat i tidigare upplagor av detta spel är avvaktande offside tillåts. Kanon!

Det finns som sagt många smådetaljer som man upptäcker som nyheter successivt. Bara en sån sak som att man kan se hur många poäng (fördelat på mål och assists) som en spelare har gjort totalt under säsongen när ett mål görs. Detta förstärker det fina intryck man redan har av spelet.

En grej jag saknar är möjlighet att uppdatera trupperna för att få dem så aktuella som möjligt. Detta skulle man kunna göra en smidig funktion där man uppdaterar truppen några gånger per år automatiskt. Hade varit mycket bra.

Alla hockeyälskare kommer att vara riktigt nöjda om de köper detta spel. Jag tror även att folk som är måttligt intresserade kan ha stor behållning av det också.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *