LOADING

Type to search

Sony HDR-XR520/500/200VE: HD-videokameror med inbyggd GPS

Sony HDR-XR520/500/200VE: HD-videokameror med inbyggd GPS

Share

Nu behöver man inte längre notera eller ens komma ihåg var man filmar. Den inbyggda GPS-funktionen i Sonys nya HD-videokameror i XR-serien registrerar automatiskt var filmen spelas in. Därmed blir det en barnlek att hitta filmerna/bilderna från sportlovet i Alperna eller cykelturen på Sollerön. Sony inför också den senaste CMOS-sensorn i alla sina toppvideokameror på HD-sidan. Med den mest avancerade Exmor R CMOS fördubblas ljuskänsligheten, jämfört med vanliga videokamerors.

Sony lanserar tre nya digitala HD-videokameror som kvalitets-, funktions- och designmässigt sätter en ny standard för det bästa som går att få på HD-kamerafronten i dagsläget. Alla modeller med hårddisk. De tre toppmodellerna i HD-serien har alla försetts med den nya praktiska GPS-funktionen, som gör det ännu lättare att hålla reda på sina olika inspelningar. Med den inbyggda GPS-mottagaren kan de tre nya modellerna – HDR-XR520VE, XR500VE och XR200VE -positionera varje inspelning geografiskt. Såväl videofilm som stillbilder blir därför mycket lättare att sortera och hitta tack vare den automatiska registreringen. När man filmat klart visas geografiska data för inspelningsplatsen på kamerans LCD-skärm eller på datorskärmen om man visar filmen/bilderna på sin PC.

Toppmodellen HDR-XR520VE kan lagra upp till 101 timmar HD-video på den inbyggda hårddisken som rymmer 240 GB. Detta motsvarar två timmars filmande varje weekend under ett helt år!

De mest avancerade modellerna HDR-XR520VE och 500VE har försetts med den mycket ljuskänsliga Exmor R CMOS-sensorn. Den fördubblar ljuskänsligheten jämfört med vanliga standardvideokamerors. Det betyder bibehållen skärpa och stabilitet i bilden, till och med när man filmar under mycket dåliga ljusförhållanden. En annan nyhet för toppmodellerna är Sonys G-optik, som är skräddarsydd för att kunna utnyttja fördelarna med Exmor R-sensorn.

Den höga ljuskänsligheten minskar risken för skakiga bilder och detsamma gör den inbyggda optiska bildstabiliseringstekniken. Nytt för i år är också "Active Mode" som ingår i Sonys SteadyShot-teknik, vilken även det minskar risken för skakiga bilder betydligt. När man använder vidvinkel/panorering är effekten av bildstabiliseringen upp till 10 gånger bättre än på äldre videokameror.

De nya HD-videokamerorna kan också ta stillbilder med upp till 12 megapixels upplösning. Dessutom ingår funktioner som Smile Shutter, som även kan köras i bakgrunden, medan man videofilmar.

Behovet av videoredigering är numera också i viss utsträckning överflödigt med den nya finessen "Highlight Playback" som automatiskt hittar en sekvens från en viss (inspelnings)period, där man både videofilmat och tagit stillbilder med "Dual REC"-funktionen. Med ett tryck på knappen visas videofilmsekvensen och stillbilderna komplett med både snygga övergångar och bakgrundmusik.

Priser:

HDR-XR520VE Ännu ej fastställt

HDR-XR500VE Ännu ej fastställt

HDR-XR200VE Ännu ej fastställt

Lansering på marknaden: April 2009.

Källa: Sony Sverige
Pressreleasen kommer från: http://www.newsdesk.se/pressroom/sony/pressrelease/view/sony-hdr-xr520-500-200ve-hd-videokameror-med-inbyggd-gps-266527

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *