LOADING

Type to search

Sony Cyber-shot W300: Stryktålig kompaktkamera med hög upplösning och många finesser

Sony Cyber-shot W300: Stryktålig kompaktkamera med hög upplösning och många finesser

Share

Med en upplösning på hela 13,6 megapixel, extremt hög ljuskänslighet och kamerahus med titanbeläggning är nya W300 den hittills mest avancerade och samtidigt stryktåliga digitalkameran i Sonys Cyber-shot W-serie.

Hela kamerahuset har en reptålig beläggning i titan, som är omkring fem gånger mer motståndskraftig än anodiserad aluminium. Trots att kameran är mycket stryktålig, är den ändå både tunn och elegant formgiven.

Kamerans upplösning på 13,6 megapixel ger mycket detaljrika bilder. Den höga upplösningen matchas dessutom av ett högklassigt Carl Zeiss Vario-Tessar-objektiv med 3x optisk zoom.

Med W300 går det att ta skarpa och klara bilder i dåliga ljusförhållanden. Ljus-känsligheten kan ställas till hela ISO 6400. I kombination med Sonys egenutvecklade brusreducering Clear RAW Noise Reduction och den optiska bildstabiliseringen Super SteadyShot innebär det att det går att få riktigt bra resultat även i mycket svagt ljus, utan att använda vare sig stativ eller blixt.

En annan ny funktion är EX High-Speed Burst Mode som gör det möjligt att ta bildserier med upp till fem bilder per sekund.

Kameran har även Sonys Face Detection-teknik som optimerar exponering och färgbalans vid porträttfotograferingar. Funktionen har också utvecklats så att den nu även kan skilja mellan barn- och vuxenansikten. Funktionen Smile Shutter gör att kameran väntar med att ta en bild till dess den fotograferade ler.

D-Range Optimiser är en annan funktion som också styrs av BIONZ-processorn, och som automatiskt justerar exponering och kontrast vid t ex fotografering i starkt motljus där det annars finns risk för att tappa detaljer i både högdagrar och skuggor.

W300 har en stor, ljusstark 2,7-tums Clear Photo LCD-skärm med hög upplösning och en enastående skärpa och kontrast som syns bra även i klart solljus. Kameran har också en traditionell optisk sökare som underlättar för dem som byter från analog till digital kamera.

Kameran har en HD-utgång som innebär att man kan titta på bilderna i hög upplösning på en HD-klar tv eller bildskärm. Bilderna kan också spelas upp som ett bildspel i HD-kvalitet, tillsammans med valfri musik och bildeffekter.

Det finns också en rad bildhanteringsverktyg för att hålla ordning på bilderna samt inbyggda redigeringsfunktioner som gör det möjligt att förbättra bilderna utan att behöva använda en pc.

W300 är mycket lätt att använda, även för den som tidigare aldrig har fotograferat med digitalkamera. Bland annat har kameran en Intelligent Scene Recognition-funktion, som innebär att man inte behöver gissa vilket förinställt program som passar bäst för ett motiv. För de verkliga noviserna finns också en pedagogisk handledning direkt på bildskärmen samt ett Easy Shooting-läge som förenklar fotograferandet utan att tumma på bildkvaliteten.

Konsumentpris Cyber-shot W300: Ca 3 500 kronor (inkl moms)
Lansering på marknaden: April 2008.

Källa: Sony Sverige

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *