LOADING

Type to search

Skydda dig mot luftföroreningar

Nyheter

Skydda dig mot luftföroreningar

Share

Nu är det vinterväglag och dubbdäcken monteras på. I Stockholm använder sju av tio bilar dubbdäck, som river upp mikroskopiskt små och hälsofarliga partiklar från vägbanorna. Hela 87 procent av de partiklar under 10 mikron som finns i Stockholmsluften kommer från vägbanorna – varje gång dubben träffar asfalten river den loss små partiklar som virvlar upp och andas in av människor i närheten. Inte ens på våra kontor och i våra hem kan vi känna oss säkra, eftersom de små partiklarna tar sig in överallt.

Utomhus kan vi inte göra mycket för att skydda oss, men vi kan förbättra vår inomhusmiljö. Vi spenderar 90 procent av vår tid inomhus och med oss in tar vi partiklar från luften utifrån. Partiklarna som dubbdäcken river upp är mellan 2,5 och 10 mikron och tillräckligt små för att inte fastna i näsa och svalg utan fortsätter ner i lungorna. Partiklarna från asfalten kan ge irriterade luftvägar och även försämra astma och KOL.

Ett sätt att förbättra sin inomhusmiljö och skydda sig från hälsofarliga partiklar är med en luftrenare. En luftrenare från Bionaire filtrerar bort upp till 99 procent av partiklarna i luften som är större är 2 mikron med ett filter av HEPA-typ. Ren luft blåses sedan tyst tillbaka ut i rummet.

– Dubbdäckens fördelar och nackdelar diskuteras flitigt varje vinter. Den hälsopåverkan dubbdäcken har ställs mot den nytta de gör vid halt väglag. Det här är en svår fråga som politikerna slutligen kommer att få avgöra, men vi är glada att kunna erbjuda oroliga personer möjligheten att hålla de farliga partiklarna borta inomhus, säger Anne Pearson, marketing manager på Bionaire.

Bionaire har i över 20 år arbetat för att göra luft renare att andas. Olika modeller av luftrenare från Bionaire finns tillgängliga hos ett stort antal återförsäljare i hela landet. För mer information om Bionaire, besök gärna www.bionaire.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *