LOADING

Type to search

QUINT DC-DC omvandlare

QUINT DC-DC omvandlare

Share

Phoenix Contact har lanserat nya DC-DC omvandlare i produktfamiljen QUINT Power. I den nya serien finns SFB-tekniken implementerad vilken klarar av att lösa ut standard automatsäkringar tillförlitligt och på så sätt endast stänga ner aktuella krets och låta övriga vara i drift.  DC-DC omvandlarna finns med utgångsström från 5 upp till 20A.
 QUINT DC-DC har en Power Boost (överkapacitet) som kan leverera upp till 125% av nominell ström kontinuerligt om temperaturen är under +40°C
Långa kabellängder orsakar spänningsförluster och ett användningsområde för DC-DC är att återställa spänningen till tex 24VDC. Med en DC-DC får man också en galvanisk isolation som kan separera och skydda känsliga laster.
QUINT DC-DC klarar av spänningsvariation på ingången mellan 14 och 32VDC under drift. Beroende på vilken modell som används kan utspänningen justeras mellan 5-18, 30-56 och 18-29,5VDC, detta görs med en justerskruv i fronten. Omfattande diagnostik tillhandahålls genom ständig övervakning av inspänning, utspänning och utgående ström. Denna förebyggande funktionsövervakning visar kritiska drifttillstånd och larmar upp till styrsystemet via en transistorutgång alternativt en reläutgång.

DC-DC omvandlarna har en byggbredd på 32, 48 och 82mm. Det breda temperaturområdet -25 till +70°C tillåter att enheterna kan användas i en mängd olika applikationer.  

För mer information besök gärna
www.phoenixcontact.se eller ring
08-608 64 00

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *