LOADING

Type to search

Absilion representerar Sverige i Silicon Valley

Absilion representerar Sverige i Silicon Valley

Share

Luleå – 25 okt, 2011 – Absilion meddelade idag att företaget blivit valt som en av de svenska representanterna vid ett arrangemang i Silicon Valley kallat ”Innovative Sweden”. Ett antal framgångsrika och expanderande nystartsföretag, däribland Absilion, får möjlighet att träffa erfarna entreprenörer, internationella industrirepresentanter och riskkapitalbolag. Arrangemanget genomförs på universitetet i Stanford i Kalifornien den 2 november 2011.

Många ideer har sin bakgrund hos svenska uppfinnare, som exempelvis trepunktsbältet, pacemakern, Spotify och tekniken bakom färggrafik. Det är nu dags för en ny generation uppfinningar att bli upptäckta på en internationell arena. Mellan 2-9 november anordnar Svenska Institutet ett evenemang kallat ”Innovative Sweden” på Stanford University i Kalifornien, USA. Som ett av de utvalda svenska företagen kommer Luleåbaserade Absilion att delta under ett arrangemang där uppstartsföretag får presentera sina lösningar för erfarna entreprenörer, riskkapitalister och internationella industrirepresentanter.

– Att vi blivit utvalda och får denna unika möjlighet är en bekräftelse att våra innovativa lösningar uppmärksammas internationellt, säger Mats Nordlund, vd och medgrundare av Absilion.

Absilion grundades 2007 och utvecklar en molntjänst, Netrounds, som riktar sig till kunder som strävar efter att sänka driftskostnaderna för deras IT-miljö genom att använda effektiva verktyg för test och övervakning. Netrounds fick nyligen en internationell utmärkelse för dess funktioner inom bredbands-TV, så kallad IPTV.

– Med en snabbt växande kundbas, från stora operatörer som Telenor Sverige till mindre företag börjar vi nu att ta marknad även utanför landets gränser. Arrangemanget i Silicon Valley är ett gyllene tillfälle för oss att knyta kontakter och ta armkrok med andra aktörer i branschen, säger Mats avslutningsvis.
För mer information kontakta Vd  Mats Nordlund, Absilion, 070 – 634 60 20 eller besök <a href="http://www.absilion.com">www.absilion.com</a>.

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *