LOADING

Type to search

Projectplace lanserar ett manifest för social projektledning

Projectplace lanserar ett manifest för social projektledning

Share

Stockholm, 29 september 2010 – Idag lanserade det svenska webbaserade projektverktyget Projectplace manifestet ”the Projectplace Way”. Manifestet kombinerar företagets långsiktiga vision med aktuella trender i branschen och visar vägen för nästa generations projektledning.

2010 har varit ett viktigt år för Projectplace där man har presenterat flera nya funktioner och produkter som stöttar tankarna bakom Social Project Management. Trenden har fötts ur scrum, agil projektledning och utvecklingen inom sociala medier. Detta nya sätt att se på projektledning har snabbt utvecklats och anammats av många projektledare och utmanar nu mer traditionell projektledning på allvar. Detta nya fokus på kommunikation och sociala samarbetsverktyg har lett till ett snabbt paradigmskifte där samarbete lyfts till den viktigaste delen inom all projektledning. Med dessa övertygelser i åtanke har Projectplace gett ut ett manifest som beskriver projektledning idag och i framtiden och hur man uppnår bästa möjliga resultat i ett projekt.

Ända sedan Projectplace startade har vi haft en stark vision om hur projektledning ska genomföras på bästa sätt. Tack vare den snabba digitala utvecklingen på senare tid kändes tidpunkten nu rätt för att formulera detta i ett manifest”, säger Mattias Hällström, grundare till Projectplace och chef för Research and Development. ”Vi är övertygade om att arbetssättet för projekt kommer att förändras ännu mer dramatiskt under kommande år. Projectplace erbjuder ett flexibelt verktyg som anpassar sig till dessa förändringar i enlighet de idéer som beskrivs i vårt manifest.”

Projektledning verkar under flera decennier ha varit immunt mot förändringar. Nu kan den nya tekniken göra projektarbetet mer effektivt. Enligt the Projectplace Way har projekten större chans att lyckas när projektdeltagarna får förtroende för varandra genom att de uppmuntras till en öppen kommunikation och ett transparent informationsutbyte. Enligt Projectplace är hörnstenarna för ett framgångsrikt projekt därför: 

  • Samarbete, kommunikation och engagemang
  • Transparent informationsdelning
  • Verktyg inspirerade av sociala medier
  • Intuitiva och användarvänliga funktioner

”Vi menar att förtroende är avgörande i projekt och att kommunikation är nyckeln dit”, säger Mattias Hällström. ”Framgång når man när projektmedlemmarna lär sig koppla ihop sina egna intressen med andras och med projektets.”

De fyra hörnstenarna i manifestet är inte enbart tagna från företagets vision, utan reflekterar också generella trender inom projektledning, som t.ex. agil projektledning. The Projectplace Way och agil projektledning delar filosofin att samarbete är grunden för all projektledning. Genom att följa dessa värderingar arbetar Projectplace kontinuerligt med utveckling av nya verktyg för att kunna erbjuda bästa möjliga projektupplevelse.    

Här kan du läsa mer om The Projectplace Way.
Här kan du läsa mer om Social Project Management.
Projectplace International, tidigare känt som Projektplatsen, är marknadsledande i Europa inom projektsamarbete på webben. Sedan 1998 har Projectplace varit pionjär inom utvecklingen av projektverktyg online, inspirerat av Social Project Management.Tjänsten är tillgänglig på sju språk och hittills har över 580 000 använt verktyget till att förbättra kommunikation och samarbete i sina projekt. Företaget har drygt 120 anställda med huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Frankfurt, Amsterdam, Oslo och Köpenhamn. Besök oss på <a href="http://www.projectplace.se">www.projectplace.se</a>.

Källa: Projectplace International
Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *