LOADING

Type to search

Så här blir du bättre på att “härjobba”

Nyheter

Så här blir du bättre på att “härjobba”

Share

Av Linnea Hernberg

Att ”härjobba” blir allt vanligare, det vill säga att jobbet är något du gör istället för något du går till idag. Att detta är möjligt grundar sig på att tekniken har utvecklats och det har skett en digitalisering av arbetslivet. Författaren och entreprenören Cathrin Frisemo ger oss fem snabba tips på hur du ska göra för att bli bättre på att ”härjobba”.

1. Inse

Först och främst måste du inse att du redan lever i ett digitaliserat samhälle och att denna digitalisering kan underlätta ditt arbete.

2. Eget initiativ

Du själv måste ta initiativet till att vilja lära dig mer och till att utvecklas med digitaliseringen. Ta eget initiativ till att hålla dig uppdaterad om utvecklingarna i arbetslivet och möjligheterna till att ”härjobba”.

3. Ta vara på tekniken

Den snabba tekniska utvecklingen är din vän och kan hjälpa och underlätta ditt arbete om du bara tar dig tid till att lära dig den och förstå den. Alla kan lära sig att hantera den.

4. Våga

Känner du att du inte får kläm på de nya tekniska verktygen eller de nya medierna så våga be om hjälp. Våga fråga yngre medarbetare hur du ska orientera dig. Våga ge dig ut online och söka inspiration och hjälp om hur ska kunna utvecklas.

5. Vidga din kompetens

För att kunna vara anlitningsbar krävs det att du vidgar din kompetens. Lär dig de nya medierna och de nya tekniska verktygen så kommer du vara mycket mer attraktiv i arbetslivet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *