Räkna med Siri på svenska Apple-TV

Förra veckan presenterades nya Apple-TV på Apples event och den var mycket efterlängtad. Vi fick bla. se hur smidigt man kunde söka och navigera sig fram på den tack vare att man implementerat stöd för Siri. När man nu sitter med sin gamla Apple-TV kan man riktigt känna hur ineffektiv den nuvarande lösningen faktiskt är. Det blir många klick innan man kommer till det man vill titta på.

Knappt hade vi hunnit glädjas över den nya spännande produkten innan nyheten pumpades ut om att Siri inte kommer att lanseras på svenska. När man trycker på "Siri-knappen" på fjärrkontrollen kommer det istället att dyka upp en sökruta.

En sak som är viktigt att komma ihåg med detta är att Siri oftast inte lanseras på svenska till en början, men att det inte är något som säger att det inte kommer längre fram. Detta budskap började sedan komma ut i Facebookgrupper där man kan disuktera Appleprodukter, och då drog nog många en lättnadens suck. Räkna alltså med att Siri kommer att lanseras på svenska senare. Dock inte från början som sagt.

Det blir spännande att se vad det kommer att dyka upp för appar till Apple-TV nu när den möjligheten också kommer att införas. Nu kan vi läsa att både Plex och VLC tittar på hur de kan ta fram appar för att finnas med här. Det låter mycket lovande!

Apple-TV väntas lanseras under slutet av oktober.

Lämna en kommentar