LOADING

Type to search

Glömsk, orolig att bli av med något eller någon?

Nyheter

Glömsk, orolig att bli av med något eller någon?

Share

Med BlueBuster bygger du en osynlig säkerhetszon kring dina värdesaker som väskor, datorer, barn etc. Bli uppmärksammad i din mobiltelefon om du håller på att glömma något, något blir stulet eller ett barn försvinner. Med BlueBuster GPS kan du dessutom se var ditt barn eller väska är.

AttendBlue AB har sedan 2002 arbetat med utvecklingen av en ny produkt som bygger på att med mobiltelefonen och Blåtandteknik förebygga glömska och hindra stöld.

Utvecklingen har resulterat i BlueBuster larmbricka med vilken du bygger upp en osynlig säkerhetszon kring dina värdesaker som väskor, datorer, barn osv. När något av de skyddade objekten kommer utanför säkerhetsområdet kommer såväl din mobiltelefon och det skyddade objektet att göra dig uppmärksam genom att larma.

BlueBuster kommer att finnas i två varianter. Den ena är en larmbricka med ett program som installeras i telefonen för övervakningen och kommer att säljas i detaljhandeln. Den andra varianten kommer att säljas med abonnemang och innehåller en GPS som aktiveras automatiskt då det skyddade objektet kommer utanför skyddszonen. Larmbrickan börjar då sända ut positionsdata via GSM/GPRS till en central server som sänder det vidare till de mottagare som abonnenten valt. Abonnenten kan välja att få informationen som SMS eller MMS. I det första fallet kan man själv registrera positionsdata i exempelvis Google Earth för att se var larmbrickan befinner sig. Väljer man MMS så levererar servern en kartbild med aktuell position markerad.

AttendBlue fick förra året patent i USA (Patent #7009512) på detta system och har en europeisk patentansökan inlämnad redan år 2002.

Lanseringen av BlueBuster kommer att ske i samarbete med Trety Ltd som är välkända för att göra nyckelfärdiga lösningar från koncept till högvolymtillverkning för kunder som Sony Ericsson, Deutsche Telekom, British Telecom, TeliaSonera, Telefonica, etc,

Inför den stundande internationella lanseringen av BlueBuster kommer AttendBlue att gå ut med ett emissionserbjudande om att teckna aktier i bolaget.

Se vår hemsida www.attendblue.se för ytterligare information och bilder.

Källa: AttendBlue AB

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *