LOADING

Type to search

Från historisk händelse till telefonnummer – vårens hetaste nummerauktion

Från historisk händelse till telefonnummer – vårens hetaste nummerauktion

Share

Den 12 april 1961 spändes Jurij Gagarin fast i den sovjetiska rymdfarkosten Vostok 1, sköts rakt upp i luften och blev den första människan i rymden. Uppståndelsen i världen var stor. Miljontals människor förundrades över det som hänt. Många talade om en ny era i mänsklighetens historia. Nu kan telefonnumret som representerar den historiska händelsen bli ditt genom Vimla.

En nummerauktion innebär att ett nummer auktioneras ut till högst bjudande. Det värdefulla numret som bildar datumet då Jurijs rymdresa ägde rum, 0732 – 61 04 12, kommer att auktioneras ut på Tradera med start måndagen den tredje april. Alla intäkter går till Astronomisk Ungdom och deras arbete, som hjälper barn och unga med rymdintresse att nå sina drömmar.

– Vi på Vimla är förespråkare av teknik och innovation. Vi tycker därför att datumet då första människan besökte rymden är riktigt hett. Vi har valt att skänka vinsten från auktionen till Unga forskare. De arbetar dagligen för att väcka nyfikenhet och skapa intresse för ämnen som naturvetenskap, teknik och matematik, säger Johan Littorin, affärsansvarig på Vimla.

Den lyckliga vinnaren som kammar hem auktionen får utöver mobilnumret en kosmonautdräkt med tillhörande hjälm.

Länk till auktionen: http://www.tradera.com/item/342765/279048103/0732-forstamanniskanirymden-1-ars-vimla-abonnemang-kosmonautdrakt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *