Fortsatt Sveriges punktligaste flygbolag

Fortsatt Sveriges punktligaste flygbolag

Malmö Aviation är fortfarande Sveriges punktligaste flygbolag. Detta står klart efter en jämförelse sedan konkurrerande bolag lämnat sin trafikstatistik för juli. Under månaden avgick 91,2 % av Malmö Aviations flyg på tid vilket är hela 5 procentenheter bättre än närmsta konkurrent.

– Sommaren innebär för oss ett flygschema med många avgångar till stora och små charterflygplatser i Europa vilket brukar medföra lite sämre punktlighet, vilket också avspeglar sig i statistiken med endast 91,2% inom tid. Det är vi inte nöjda med utan hade ett måltal på 96% vilket är mer i linje med våra ambitioner om att leverera en punktlighet i absolut toppklass, säger Bengt Roswall, VD på Malmö Aviation.

Punktligheten redovisas i antalet avgångar som avgår inom 15 minuter från utsatt tid och är samma för alla flygbolag världen över. För hela året är Malmö Aviations punktlighet uppe på 91,0%.

– I juli genomför vi 99,9% av alla planerade avgångar vilket ger oss ett ackumulerat regularitetsmått för 2012 på hela 99,7%, avslutar Bengt Roswall.

För mer information vänligen kontakta Henrik Löfberg, Marknadschef Malmö Aviation på henrik.lofberg@malmoaviation.se eller 070-606 55 29

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Lämna en kommentar