Flygresor.se – App eller Online?

Förra året fick Flygresor.se full pott (fem av fem poäng) i ett test som Expressen genomförde på flertal svenska webbplatser som jämför flygresor. De kammade hem vinsten tack vare ett flertal filtreringsfunktioner.

De flesta som besöker sidan gör det för att just jämföra priser på flygresor men webbplatsen är även intressant ur ett rent tekniskt perspektiv. Ett inte helt enkelt system ligger bakom presentationen av de olika flygresorna.

Men hur står sig appen? Allt fler söker, bokar och köper saker på nätet via mobilen så appar är framtiden. Tänkte göra egna recensioner av olika appar framöver och börja just med flygresors app. Det som intresserade mig var just att webbsidan fått full poäng av Expressen men enbart 2,5poäng av 5 möjliga av användarna av appen. Är skillnaden så stor?

Ska man söka billiga flygresor via Flygresor.se eller via appen? Vi testar.

Små skillnader – Det handlar om information

Efter att ha sökt efter exakt samma resa både online och via appen så är känslan att det inte finns någon skillnad alls på dessa två sökvägar. Det som Expressen lyfter upp i sin recension, som de stora fördelarna, är att det finns så många olika filtreringsfunktioner. Som jag ser det är det precis samma oavsett om sökningen sker via appen eller online.

Men vid en närmare granskning hittar jag små skillnader.

Hyra bil

Det är även möjligt att hyra bil via webbplatsen. Själva bokningen sker på liknande vis men här skiljer det något i information. Inne på appen står det ”Rentalcars.com” högst upp. Betyder det att Flygresor.se har ett samarbete med dem eller vad betyder detta? Lite längre ner finns även en reklambanner som uppmanar till att ladda hem appen. Men när man klickar på den kommer man till toppen på appen. Vill Flygresor.se göra reklam för en annan app än sin?? Här får appen ett litet minus.

Sista minuten

Både appen och onlineversionen bjuder på sök på ”Sista minuten”. Men i och med att mobilen är mindre har utvecklarna blivit tvungen att minimera informationen. Online kan jag se vilken researrangör som står bakom resan (ex Fritidsresor) men det kan man inte se på mobilen. Spelar det någon roll? Ja, för den som har presentkort hos en återförsäljare är det helt klart nödvändigt. Här vinner onlineversionen.

Så.

Någon större skillnad hittar vi inte mellan appen och webbplatsen även om webbplatsen får något bättre betyg.

Vad är det då som ligger bakom det sämre betyget för appen? När jag scrollar och läser recensionerna på appen på Google Play så är det en sak som är tydlig. Ett flertal ettor finns där – men med noteringen ”För en äldre version”. Starten var alltså inte så lyckad för företaget. Men framtiden har de framför sig och jag gissar att medelbetyget hos appanvändarna med tiden kommer närma sig.

Lämna en kommentar