DJ-appen Pacemaker återuppstår

DJ-mediespelaren Pacemaker är tillbaks, nu i digital form. Pacemaker Device, världens första mobila DJ-system, lanserades redan 2008 och gjorde det möjligt för vem som helst att mixa, scratcha och loopa musik – var och när som helst. Nu återuppstår lösningen i en app för surfplattan BlackBerry PlayBook, med väsentligt lägre prislapp.

Pacemaker för BlackBerry PlayBook innebär att det internationellt prisbelönta användargränssnittet har förnyats för att passa ett pekskärmsgränssnitt.

– Vi insåg att ett pekskärmsgränssnitt gjorde det möjligt för oss att ta användarupplevelsen och användbarheten till en ny nivå, säger Jonas Norberg, skaparen av Pacemaker Device och VD för Pacemaker. Vi har kombinerat den ursprungliga idén bakom Pacemaker med möjligheterna hos en pekbaserad plattform. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet!

När Pacemaker Device lanserades var prislappen 850 dollar. Idag erbjuds samma funktionalitet hos Pacemaker-appen för bara 19,99 dollar.

– Det var många som ville ha en Pacemaker Device men som avstod på grund av priset. När Pacemaker nu lanseras som app når vi en helt annan prisnivå. Vi anser att det finns en DJ hos oss alla och vi vill att alla ska få möjlighet att skapa mixar och ha kul med sin musik. En prislapp på runt tjugo istället för hundratals dollar är helt klart rätt väg, säger Jonas Norberg.

Beslutet att lansera Pacemaker-appen för BlackBerry PlayBook togs efter en grundlig jämförelse av surfplattor på marknaden.

– PlayBook bygger på QNX, det enda riktiga realtids-operativsystemet som körs på en mobil enhet. När man utvecklar ett DJ-system är det väldigt viktigt att ha den sorts kontroll som BlackBerry PlayBook ger, säger Jonas.

– Pacemaker App för BlackBerry PlayBook är en flytande, livfull och rolig upplevelse. Den är inte utvecklad bara för professionella DJs utan vänder sig till vem som helst som vill skapa sitt helt egna innehåll, säger Martyn Mallick, chef för Global Alliances & Business Development på Research In Motion (RIM).

– Det behövs en ordentlig DJ-app och den pånyttfödda Pacemaker, som faktiskt uppfann mobilt DJ:ande, kan vara just detta. Ser fram emot att skaffa den, säger internationellt kända DJ:n John Acquaviva.  

Pacemaker lanseras idag på musikfestivalen Sonar i Barcelona. Appen laddas ner på BlackBerry App World för 19,99 dollar (pris kan variera beroende på land och valuta).

###

The BlackBerry and RIM families of related marks, images and symbols are the exclusive properties and trademarks of Research In Motion Limited. RIM assumes no obligations or liability and makes no representation, warranty, endorsement or guarantee in relation to any aspect of any third party products or services.

För ytterligare information eller ett testexemplar, kontakta:
Jonas Norberg, VD Pacemaker
Mobil: +46 739 84 94 32
Epost: jonas@pacemaker.net
www.pacemaker.net

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Lämna en kommentar