LOADING

Type to search

Allt fler ungdomar flyr från Facebook

Allt fler ungdomar flyr från Facebook

Share

Man hör ofta att allt färre ungdomar vill vara med i Facebook. Nu har det kommit en studie från investmentbanken Piper Jaffray som har undersökt hur tonåringar använder internet. Studien baseras på svar från 7 200 tonåringar i USA under perioden 25 augusti till 30 september.

Den visar en nedgång från 72% till 40% och den tidigare undersökningen gjordes i våras. Dubbelt så många tonåringar är istället mer sugna på att hänga på Instagram och 65% vill vara på Twitter. Att de gärna är med på Instagram istället för Facebook gör väl egentligen inte så mycket för Facebook då de även äger sociala nätverket Instagram.

En av anledningarna till att många inte vill vara på Facebook är att även deras föräldrar finns registrerade där. Dock tycker jag att det känns som att det även blir alltfler äldre föräldrar som dyker upp på Instagram också. Men det kanske inte är lika jobbigt där på något sätt?

Finns det risk för att Facebook kommer att dö ut inom en snar framtid?

Nja, det är jag inte så säker på faktiskt. En av deras bättre funktioner som har utvecklats på den senaste tiden är grupperna som känns väldigt användbara. Blocket och Tradera har fått tuff konkurrens av att man gratis kan lägga ut annonser i Facebookgrupper där man köper, byter och säljer.

Så länge Facebook ser till att fortsätta satsa på nya funktioner som känns unika och som ligger väl i tiden tror jag att de kan fortsätta hålla kvar sin väldigt starka ställning på marknaden. Då kommer de nog även att lyckas hålla kvar många av oss som fortfarande finns kvar där också. Bara man ser upp med alla sina säkerhetsinställningar som ofta är under all kritik. Då kan deras framtid bli ännu ljusare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *